Mini csokoládés kekszek (fagylalt feltét)
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
75 g Liszt
20 g Kukoricakeményítő
0.5 kan. Sütőpor
40 g Vaj
35 g Nádcukor
1 Tojás
60 g Csokoládé darabok
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy edényben keverjük össze a lisztet, kukoricakeményítőt és a sütőport, majd tegyük félre.
Lépés 2 /8
Egy másik edénybe tegyük a lágy vajat, majd a nádcukrot. Keverjük össze fém habverővel, hogy sima állagot kapjunk. Fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojást a vajhoz és cukorhoz. Sima textúrát kell kapnunk.
Lépés 3 /8
Adjuk hozzá a liszt/kukoricakeményítő/sütőpor keveréket. Egy spatulával dolgozzuk össze, amíg a tészta homogén lesz. Adjuk hozzá a csokoládé darabokat, és keverjük össze, de ne dolgozzuk össze túlságosan a tésztát.
Lépés 4 /8
Formáljunk körülbelül 10 grammos tésztagolyókat, majd enyhén lapítsuk le őket.
Lépés 5 /8
Helyezzünk alumínium fóliát a készülék tálcájára. Rendezzük el rajta a tésztagolyók felét, jó távol egymástól és indítsd el a sütést.
Lépés 6 /8
Miután megsült, hagyjuk kihűlni 5 percig, mielőtt kivesszük őket.
Lépés 7 /8
Süssünk több adaggal a maradék tésztagolyókból.
Lépés 8 /8
Élvezzük a finom kekszeket!
