Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Marhahús salátával és grillezett kukoricával

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 30 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 600 g Marhasteak

  • Őrölt bors

  • 70 g Parmezán

  • 30 g Bazsalikom

  • 30 g Rukkola

  • 20 g Napraforgómag

  • 3 g Szárított fokhagyma

  • 70 ml Olívaolaj

  • 200 g Natúr joghurt

  • 4 db Kukorica

  • Őrölt bors

  • 60 g Vaj

  • 100 g Koktélparadicsom

  • 150 g Kéksajt

  • Salátalevél

  • 50 g Rukkola

  • 5 szál. Kakukkfű

  • 10 g Cickafark

Előkészítés

Lépés 1 /5

Sózzuk és borsozzuk a steakeket mindkét oldalukon.

  • 600g Marhasteak
  • Őrölt bors

Lépés 2 /5

Helyezzük őket a forró Tefal OptiGrill elektromos grillre, csukjuk le és válasszuk ki a VÖRÖS HÚS programot, majd nyomjuk meg az OK gombot. Süssük körülbelül 6-10 percig a kívánt sütési foktól függően – a készülék figyeli a sütési időt. Csomagoljuk be a kész steakeket alufóliába, és hagyjuk pihenni néhány percig.

Lépés 3 /5

Közben reszeljük le finomra a parmezán sajtot. Tegyük a bazsalikomot, a rukkolát, a magokat, a szárított fokhagymát és a reszelt sajtot egy turmixgépbe, adjuk hozzá az olajat és turmixoljuk simára. Ezután keverjük össze a pesto felét a natúr joghurttal.

  • 70g Parmezán
  • 30g Bazsalikom
  • 30g Rukkola
  • 20g Napraforgómag
  • 3g Szárított fokhagyma
  • 70ml Olívaolaj
  • 200g Natúr joghurt

Lépés 4 /5

Nyissuk ki az OptiGrill grillt grill állásba. Állítsuk az oldalsó termosztátot 4-es állásba és hagyjuk előmelegedni. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg vajjal a kukoricát, és grillezzük a kontakt grillen körülbelül 2 percig mindkét oldalát. Grillezés után vágjuk le a szemeket a csőről.

  • 4db Kukorica
  • Őrölt bors
  • 60g Vaj

Lépés 5 /5

Vágjuk darabokra a koktélparadicsomokat és morzsoljuk durvára a kéksajtot. Helyezzük a salátaleveleket, a rukkolát, a sajtot, a kukoricadarabokat és a koktélparadicsomokat egy tányérra. A húst vékony szeletekre vágjuk, a salátához adjuk, és pestóval leöntjük. Friss fűszernövényekkel díszíthetjük, és az elkészült joghurtos mártogatóssal tálalhatjuk.

  • 100g Koktélparadicsom
  • 150g Kéksajt
  • Salátalevél
  • 50g Rukkola
  • 5szál. Kakukkfű
  • 10g Cickafark