Marhahús salátával és grillezett kukoricával
- Teljes idő 30 perc
 
- 10 perc
Előkészítés  - 20 perc
Főzés  - 0 perc
Hűtés  
Összetevők
4 személy
600 g Marhasteak
Só
Őrölt bors
70 g Parmezán
30 g Bazsalikom
30 g Rukkola
20 g Napraforgómag
3 g Szárított fokhagyma
70 ml Olívaolaj
200 g Natúr joghurt
4 db Kukorica
Só
Őrölt bors
60 g Vaj
100 g Koktélparadicsom
150 g Kéksajt
Salátalevél
50 g Rukkola
5 szál. Kakukkfű
10 g Cickafark
Előkészítés
Lépés 1 /5
Sózzuk és borsozzuk a steakeket mindkét oldalukon.
Lépés 2 /5
Helyezzük őket a forró Tefal OptiGrill elektromos grillre, csukjuk le és válasszuk ki a VÖRÖS HÚS programot, majd nyomjuk meg az OK gombot. Süssük körülbelül 6-10 percig a kívánt sütési foktól függően – a készülék figyeli a sütési időt. Csomagoljuk be a kész steakeket alufóliába, és hagyjuk pihenni néhány percig.
Lépés 3 /5
Közben reszeljük le finomra a parmezán sajtot. Tegyük a bazsalikomot, a rukkolát, a magokat, a szárított fokhagymát és a reszelt sajtot egy turmixgépbe, adjuk hozzá az olajat és turmixoljuk simára. Ezután keverjük össze a pesto felét a natúr joghurttal.
Lépés 4 /5
Nyissuk ki az OptiGrill grillt grill állásba. Állítsuk az oldalsó termosztátot 4-es állásba és hagyjuk előmelegedni. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg vajjal a kukoricát, és grillezzük a kontakt grillen körülbelül 2 percig mindkét oldalát. Grillezés után vágjuk le a szemeket a csőről.
Lépés 5 /5
Vágjuk darabokra a koktélparadicsomokat és morzsoljuk durvára a kéksajtot. Helyezzük a salátaleveleket, a rukkolát, a sajtot, a kukoricadarabokat és a koktélparadicsomokat egy tányérra. A húst vékony szeletekre vágjuk, a salátához adjuk, és pestóval leöntjük. Friss fűszernövényekkel díszíthetjük, és az elkészült joghurtos mártogatóssal tálalhatjuk.
