Királygarnélás pirított tészta
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Lime
1 csok. Bordáskel
300 g Nagy nyers királygarnéla
2 marék Szójacsíra
3 kan. Növényi olaj
2 kan. Tamari szósz
1 kan. Folyékony méz
1 kan. Csiliszósz
1 kan. Szezámolaj
1 kan. Arany szezámmag
300 g Rizsmetélt vagy kínai tészta, a gyártó ajánlásai szerint elkészítve
Tartozékok
Wok
Előkészítés
Lépés 1 /5
Reszelje le és facsarja ki a lime levét. Mossa meg és durván vágja fel a bordáskelt. Öblítse le és tisztítsa meg a királygarnélákat. Mossa meg a szójacsírát.
Lépés 2 /5
Melegítsen fel egy wokot, és várja meg, amíg a hőjelző teljesen pirosra vált. Öntse bele a növényi olajat. Adja hozzá a királygarnélákat, és pirítsa, amíg rózsaszínű és enyhén karamellizált lesz.
Lépés 3 /5
Adja hozzá a bordáskelt és a szójacsírát. Jól keverje össze, és főzze 5 percig, amíg a bordáskel összeesik, és hagyja, hogy minden zöldség átmelegedjen.
Lépés 4 /5
Adja hozzá a tamari szószt, a mézet, a csiliszószt, a szezámolajat, a szezámmagot, a lime levét és reszelékét. Jól keverje össze.
Lépés 5 /5
Adja hozzá a tésztát vagy a rizsmetéltet, és keverje át. Főzze 2 percig, és közben keverje meg, hogy az összes hozzávaló átmelegedjen.