Fűszeres sült pulykacomb
- Teljes idő 2 óra
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra 30 perc
Főzés - 10 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
100 g Vaj
2 Fokhagyma
2 Salottahagyma
2 Rozmaring
4 Kakukkfű
6 Borókabogyó
1 citromhéj Citromhéj
Só és bors
4 kan. Olívaolaj
2.2 kg Pulykacomb
Só és bors
2 Rozmaring
1 Fokhagyma
Tartozékok
Sütőedény
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse el az ízesített vajat egy tárolóban. Keverje össze a puha vajat az összes hozzávalóval, hogy sima vajat kapjon. Hagyja szobahőmérsékleten állni.
Lépés 2 /6
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
Lépés 3 /6
Kenje ki olívaolajjal a sütőtál alját, majd helyezze bele a pulykacombot. Fűszerezze sóval és borssal. Kenje be az egész felületet az ízesített vajjal. Adja hozzá a rozmaringágakat és az aprított fokhagymát.
Lépés 4 /6
Helyezze a sütőtálat fedő nélkül a sütőbe, és süsse 1 óra 30 percen át (a comb méretétől függően állítsa be a sütési időt). Használjon egy kis merőkanalat, és rendszeresen locsolja meg a combot, hogy egyenletesen átsüljön és aranybarna legyen.
Lépés 5 /6
A sütőből kivéve hagyja pihenni a húst a sütőtálban 10 percig, mielőtt felszeletelné.
Lépés 6 /6
Azonnal fogyasztásra kész!