Fűszeres sült pulykacomb
- Teljes idő 2 óra
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra 30 perc
Főzés - 10 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
100 g Vaj
2 Fokhagyma
2 Mogyoróhagyma
2 Rozmaring
4 Kakukkfű
6 Borókabogyó
1 citromhéj Citrom
Só és bors
4 kan. Olívaolaj
2.2 kg Pulykacomb
Só és bors
2 Rozmaring
1 Fokhagyma
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítsük el az ízesített vajat egy edényben. A puha vajat keverjük össze az összes hozzávalóval, hogy sima vajat kapjunk. Tegyük félre szobahőmérsékleten.
Lépés 2 /6
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Lépés 3 /6
Olajozzuk ki a lábas alját, és helyezzük rá a pulykacombot. Ízesítsük sóval és borssal. A teljes felületet kenjük be az ízesített vajjal. Adjuk hozzá a rozmaringot és az apróra vágott fokhagymát.
Lépés 4 /6
Tegyük a lábast a sütőbe fedő nélkül, és süssük 1 óra 30 percig (a lábas méretétől függően állítsuk be a sütési időt). Egy kis merőkanál segítségével rendszeresen megforgatjuk a combot, hogy egyenletesen süljön és piruljon.
Lépés 5 /6
A sütőből kivéve pihentessük a húst 10 percig a lábasban, mielőtt felszeletelnénk.
Lépés 6 /6
Azonnal fogyasszuk!