Fusilli tészta tonhallal, fokhagymával és citromos szósszal
- Teljes idő 46 perc
- 20 perc
Előkészítés - 26 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 szegf. Fokhagyma
10 cl Olívaolaj
280 g Egész tonhal sós lében (2 konzerv)
0.5 Citromlé
50 cl 30%-os habtejszín
25 cl Víz
1 kan. Szárított oregánó
400 g Fusilli tészta
1 kan. Friss metélőhagyma
0.5 Bio citrom héja
Só, bors
Tartozékok
Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /5
Hámozd meg a fokhagymagerezdeket, és vágd vékony csíkokra. Melegítse fel az olívaolajat a kis edényben közepes lángon. Amikor meleg, de még nem égő, add hozzá a fokhagyma kétharmadát. Süsd a fokhagymát 4 percig, amíg enyhén aranyszínű lesz. Tegye egy nedvszívó papírra, és hagyja kihűlni.
Lépés 2 /5
Töltsd meg a nagy edényt vízzel, adj hozzá sót, és forrald fel.
Lépés 3 /5
Amikor a kis edény és az olaj kihűlt, add hozzá a maradék fokhagyma egyharmadát és a lecsepegtetett tonhal felét. Főzd alacsony lángon, hogy a nedvesség elpárologjon, majd öntsd hozzá a citromlevet. Hagyd, hogy újra teljesen besűrűsödjön. Adja hozzá a tejszínt és a vizet, keverje meg, majd alacsony lángon párold 6 percig. Használjon botmixert, hogy a szósz sima, egynemű textúrájú legyen. Kóstold meg, és igazítsd az ízesítést sóval és egy kevés borssal, végül add hozzá a szárított oregánót. Tegye félre nagyon alacsony lángra.
Lépés 4 /5
Főzd meg a tésztát a nagy edény forrásban lévő vizében kb. 11 percig (a főzési idő a tészta márkájától függően változhat). Szűrd le egy szűrőn keresztül, majd tedd vissza az edénybe. Adja hozzá a krémes tonhalas szószt, és alacsony lángon keverje össze. Vágd fel a metélőhagymát 1,5 cm-es darabokra.
Lépés 5 /5
Helyezze a tésztát sekély tálakba, és díszítsd a maradék összemorzsolt tonhallal, ropogós fokhagymapehellyel, metélőhagymával és egy kevés citromhéjjal. Jó étvágyat!