Citromos és articsókás hummusz
- Teljes idő 12 perc
- 10 perc
Előkészítés - 2 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
4 cl Citromlé
10 cl Szezámolaj (vagy olívaolaj)
1 szegf. Fokhagyma
265 g Lecsöpögtetett csicseriborsó
240 g Lecsöpögtetett articsókaszív
1 kan. Tahini (szezámpaszta)
0.5 kan. Só
0.5 kan. Paprika
Előkészítés
Lépés 1 /4
Csöpögtesse le és öblítse le a csicseriborsót. Csöpögtesse le az articsókaszíveket. Hámozza meg a fokhagymát és távolítsa el a csírát.
Lépés 2 /4
Tegye a citromlevet, az olajat, a fokhagymát és a csicseriborsót a mixer táljába. Zárja le a fedéllel. Keverje közepes sebességen 30 másodpercig.
Lépés 3 /4
Nyissa ki a fedelet, és öntse bele a maradék hozzávalókat. Zárja le a fedéllel, amelyhez a spatula van csatlakoztatva. Keverje minimális sebességen 1 percig a spatula segítségével.
Lépés 4 /4
Tálalja egy tálban, és szórja meg citromhéjjal, szezámmaggal és egy kis olajjal.
