Csokoládés süti
- Teljes idő 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
150 g T45 liszt
40 g Kukoricakeményítő
1 kan. Sütőpor
85 g Puha vaj
75 g Barna porcukor
1 Tojás
120 g Csokoládéforgács
Előkészítés
Lépés 1 /6
Keverje össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport egy edényben. Tegye félre.
Lépés 2 /6
Egy másik edénybe öntse bele a puha vajat, majd a barna cukrot. Habverővel keverje össze, hogy nagyon lágy állagú legyen. Fokozatosan adja hozzá a tojást a vajhoz és a cukorhoz. Lágy textúrát kell kapnia.
Lépés 3 /6
Öntse bele a liszt/keményítő/élesztő keveréket. Hajtsa be rugalmas spatulával, amíg egyenletes tésztát nem kap. Adja hozzá a csokoládéforgácsot, és keverje össze, hogy a tésztát ne dolgozza túl. Formázzon a tésztából kb. 65 g-os golyókat, majd kissé lapítsa el őket.
Lépés 4 /6
Tegyen 4 süteményt a gépbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 5 /6
Süsse meg a többi süteményt. Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és vegye ki a sütiket a készülékből. Várjon néhány percet, mielőtt óvatosan átrakja őket egy rácsra, ahol kihűlés közben megszilárdulnak.
Lépés 6 /6
Fogyassza a sütiket, miután kellőképpen kihűltek.