Csokoládészirmos süti
- Teljes idő 1 óra 5 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
400 g Liszt
200 g Cukor
200 g Vaj
10 g Sütőpor
2 Tojás
2 Vanília
0.5 kan. Só
50 g Csokoládészirom
1 Felvert tojás
10 g Porcukor
Tartozékok
Keverőedény
Előkészítés
Lépés 1 /12
Melegítse elő a statikus sütőt 170 fokra.
Lépés 2 /12
Adja a gép táljába a lisztet, a cukrot, a vajat és a sütőport, majd nyomja meg a „Start” gombot. A program végén homokos keveréket kell kapnia.
Lépés 3 /12
Ezután a gép táljába tegye a hozzá a tojást, a vaníliát és a sót, majd nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 4 /12
Végül adja a csokoládészirmokat a gép táljába az előző keverékkel együtt, és nyomja meg a „Start” gombot.
Lépés 5 /12
Amikor a tészta elkészült, tekerje ki a felületen.
Lépés 6 /12
Formázzon korongot, és csomagolja be fóliával.
Lépés 7 /12
A tésztát hagyja pihenni a hűtőszekrényben 30 percig, mielőtt felhasználná.
Lépés 8 /12
Sodrófával és liszttel nyújtsa ki az omlós tésztát, hogy ne ragadjon össze.
Lépés 9 /12
Formázzon formákat, és rendezze el őket egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
Lépés 10 /12
Ha fényes kekszet szeretne, sütés előtt kenje meg egy felvert tojással.
Lépés 11 /12
Tegye be a sütőbe, és süsse 20 percig 170 fokon.
Lépés 12 /12
Várja meg, amíg kihűlnek, és tálalja a kekszeket porcukorral megszórva.
