Csokoládés süti
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
150 g Puha liszt
40 g Kukoricakeményítő
1 kan. Sütőpor
85 g Puha vaj
75 g Barna cukor
1 Felvert tojás
120 g Csokoládéforgács
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy tálban keverje össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport. Tegye félre.
Lépés 2 /8
Egy másik tálba öntse bele a puha vajat, majd a barna cukrot. Habverővel keverje össze, hogy nagyon lágy állagú legyen. Fokozatosan adja hozzá a tojást a vajhoz és a cukorhoz. Lágy textúrát kell kapnia.
Lépés 3 /8
Öntse bele a liszt/keményítő/élesztő keveréket. Hajlékony spatulával addig keverje bele a lisztet, amíg sima tésztát nem kap. Adja hozzá a csokoládéforgácsot, és keverje össze, hogy a tésztát ne dolgozza túl.
Lépés 4 /8
Formázzon a tésztából kb. 65 g-os golyókat, majd kissé lapítsa el őket.
Lépés 5 /8
Helyezzen egy lap alufóliát a tálra. Helyezze rá a tésztagolyók felét, egymástól kellő távolságra. Kezdje el a sütést.
Lépés 6 /8
A sütés végén hagyja a süteményeket 5 percig hűlni, mielőtt leszedné őket.
Lépés 7 /8
Készítsen egy második adagot a maradék tésztagolyókból.
Lépés 8 /8
Jó étvágyat!
