Ropogós zöldség msemmen
- Teljes idő 1 óra 13 perc
- 45 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 20 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (21)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Rozsdamentes acél EY846HE0, Tefal Easy Fry Silence, csendes forrólevegős fritőz, 7 literes, sötétszürke EY145810 Easy Fry Compact 3l légkeveréses fritőz Tefal fekete Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz 11 literes Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
200 g Liszt
0.25 kan. só
10 cl Víz
1 kan. Olívaolaj
100 g Bors
100 g Hagyma
50 g Gomba
1 kan. Olívaolaj
0.5 kan. Kömény
0.5 kan. Paprika
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálban. Apránként adjuk hozzá a meleg vizet, és addig keverjük a kezünkkel, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Adjuk hozzá az olívaolajat, és gyúrjuk a tésztát körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Lépés 2 /6
Pihentessük a tésztát 15-20 percig egy tiszta konyharuhán.
Lépés 3 /6
Amíg a tészta pihen, készítsük el a zöldségtölteléket úgy, amihez* egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. Pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a paprikát, a gombát, a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Lépés 4 /6
Osszuk a tésztát egyforma méretű golyókra (golyónként kb. 40 g). Vegyünk egy golyót, és olajozott munkafelületen sodorjuk ki, amíg nagyon vékony, szinte átlátszó nem lesz. Tegyük a töltelék egy részét a kinyújtott tészta közepére, majd hajtsuk a széleket középre, hogy a tölteléket magába zárjuk és téglalap alakúvá formáljuk. Ismételje meg a folyamatot a többi golyóval.
Lépés 5 /6
Tegyük a msemment az enyhén megolajozott tányérral felszerelt készülékbe. Kezdjük el a sütést.
Lépés 6 /6
Süssük aranyszínűre és ropogósra, félidőben megfordítva, hogy egyenletesen barnuljon.







