Ropogós zöldség msemmen
- Teljes idő 1 óra 13 perc
- 45 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 20 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (18)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Rozsdamentes acél EY145810 Easy Fry Compact 3l légkeveréses fritőz Tefal fekete EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz Tefal 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
200 g Liszt
0.25 kan. só
10 cl Víz
1 kan. Olívaolaj
100 g Bors
100 g Hagyma
50 g Gomba
1 kan. Olívaolaj
0.5 kan. Kömény
0.5 kan. Paprika
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
Keverjük össze a lisztet és a sót egy tálban. Apránként adjuk hozzá a meleg vizet, és addig keverjük a kezünkkel, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Adjuk hozzá az olívaolajat, és gyúrjuk a tésztát körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
Lépés 2 /6
Pihentessük a tésztát 15-20 percig egy tiszta konyharuhán.
Lépés 3 /6
Amíg a tészta pihen, készítsük el a zöldségtölteléket úgy, amihez* egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. Pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a paprikát, a gombát, a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Lépés 4 /6
Osszuk a tésztát egyforma méretű golyókra (golyónként kb. 40 g). Vegyünk egy golyót, és olajozott munkafelületen sodorjuk ki, amíg nagyon vékony, szinte átlátszó nem lesz. Tegyük a töltelék egy részét a kinyújtott tészta közepére, majd hajtsuk a széleket középre, hogy a tölteléket magába zárjuk és téglalap alakúvá formáljuk. Ismételje meg a folyamatot a többi golyóval.
Lépés 5 /6
Tegyük a msemment az enyhén megolajozott tányérral felszerelt készülékbe. Kezdjük el a sütést.
Lépés 6 /6
Süssük aranyszínűre és ropogósra, félidőben megfordítva, hogy egyenletesen barnuljon.