Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Zöldséges gyoza és csavart szójaszósz

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 2 óra 10 perc
  • Előkészítés
    2 óra
  • Főzés
    10 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 200 g Extra kemény tofu

  • 12 cl Szójaszósz

  • 2 kan. Szezámolaj

  • 1 kan. Barna miso paszta

  • 1 csip. Fehérbors

  • 80 g Fehérkáposzta

  • 80 g Vöröskáposzta

  • Durva szemű só

  • 50 g Sárgarépa

  • 50 g Vöröshagyma

  • 2 Újhagyma

  • 50 g Osztrigagomba

  • 50 g Shiitake gomba

  • 1 szegf. Fokhagyma

  • 1 kan. Gyömbér

  • 3 kan. Burgonyakeményítő

  • 1 tas. Friss gyoza lap

  • 15 cl Víz

  • 1 Lime

  • 1 kan. Csiliolaj

  • Arany szezámmag a szószhoz és díszítéshez

  • 1 Kis piros csilipaprika a díszítéshez

Tartozékok

  • Serpenyő
    Serpenyő

Előkészítés

Lépés 1 /14

Vegye ki a tofut a csomagolásából, majd papírtörlővel vagy tiszta konyharuhával törölje szárazra, és helyezzen rá egy lapos, nehéz tárgyat (pl. egy edényt vagy egy tányért). Hagyja pihenni 10 percig, amíg a folyadék teljesen felszívódik.

  • 200g Extra kemény tofu

Lépés 2 /14

Közben készítse el a gyoza fűszerezését. Tegyen egy hatodnyi szójaszószt, a szezámolaj felét, a miso pasztát és a fehérborsot egy kis tálba. Keverje össze habverővel, és tegye félre.

  • 12cl Szójaszósz
  • 2kan. Szezámolaj
  • 1kan. Barna miso paszta
  • 1csip. Fehérbors

Lépés 3 /14

Mossa meg és vágja apróra a fehér- és vöröskáposztát. Keverje össze egy tálban egy kevés durva sóval, majd dörzsölje át a kezével, és tegye félre, amíg vizet enged.

  • 80g Fehérkáposzta
  • 80g Vöröskáposzta
  • Durva szemű só

Lépés 4 /14

Vágja fel a hagymaszárakat egy vágódeszkán. A zöld részt hagyja meg az utolsó tálaláshoz, a fehér részeket pedig vágja kis darabokra. Tegye félre.

  • 2 Újhagyma

Lépés 5 /14

Egy vágódeszkán vágja le az osztriga- és shiitake gombák végeit—ezek később felhasználhatóak például alaplé készítéséhez—, majd szeletelje és aprítsa fel a gombákat.

  • 50g Osztrigagomba
  • 50g Shiitake gomba

Lépés 6 /14

Hámozza meg és aprítsa fel a vöröshagymát, sárgarépát, fokhagymát és gyömbért. Tegye a fehérhagymát, a kétféle gombát, a sárgarépát és a hagymaszárakat egy nagy tálba. Adja hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverje jól össze. Nyomja ki a káposzták levét, és adja a tálban lévő többi hozzávalóhoz.

  • 50g Sárgarépa
  • 50g Vöröshagyma
  • 1szegf. Fokhagyma
  • 1kan. Gyömbér

Lépés 7 /14

Vegye le a papírtörlőt, és vágja a tofut kis kockákra. Adja hozzá a tofu kockákat és a gyoza fűszerezést a tálhoz, majd keverje össze. Amikor a hozzávalók teljesen bevonódtak a fűszerezéssel, adja hozzá a burgonyakeményítőt. Keverje össze, és ellenőrizze, hogy a massza nem túl "folyós"-e. Ha szükséges, adjon hozzá még burgonyakeményítőt.

  • 3kan. Burgonyakeményítő

Lépés 8 /14

Készítsen elő egy tányért sütőpapírral és egy kis burgonyakeményítővel megszórva. Ez megakadályozza, hogy a gyozák ráragadjanak a papírra. Vegyen egy gyoza lapot, és helyezze a tenyerébe. Egy teáskanál segítségével tegyen egy kis tölteléket a lap közepébe. Mártsa az ujjait egy tál vízbe, és a lap külső negyedét körben nedvesítse be.

  • 1tas. Friss gyoza lap

Lépés 9 /14

Hajtsa félbe a lapot a töltelék fölött, és csípje össze a közepét (de ne zárja le teljesen). Az ujjaival kezdje el hajtogatni a lap felső részét egy centiméterenként a középponttól jobbra haladva. Amikor minden hajtogatást megcsinált, erősen nyomja oda a lap hátsó részéhez. Készítsen 3-4 hajtást.

Lépés 10 /14

Haladjon tovább a gyoza bal oldalára. Kezdje el hajtogatni középről balra haladva. Nyomja össze az összes hajtást (ügyeljen arra, hogy ne maradjanak légbuborékok), és formálja meg a gyozákat, hogy szépen nézzenek ki. Ha a töltelék nedvességet kezd kibocsátani a lapokban, takarja le a gyozákat fóliával vagy tegye hűvös helyre, hogy megkeményedjenek.

Lépés 11 /14

Melegítsen fel egy serpenyőt, és várja meg, míg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt hozzáadja a hozzávalókat. Amikor a serpenyő forró, tegye bele a gyozákat egyetlen rétegben, lapos oldaluk lefelé (kör alakban, anélkül, hogy a serpenyő közepére raknánk). Süsse kb. 3 percig, amíg a gyozák alja aranybarna lesz.

Lépés 12 /14

Ezután adjon 150 ml vizet a serpenyőhöz. Azonnal fedje le egy fedővel, csökkentse a hőt, és párolja a gyozákat körülbelül 5 percig, vagy amíg a víz nagy része elpárolog. Távolítsa el a fedőt, és hagyja, hogy a maradék víz elpárologjon. Adja hozzá a maradék szezámolajat a serpenyő körül. Fedetlenül süsse még 2 percig, amíg a gyozák nagyon ropogósak lesznek. Ismételje meg a folyamatot a többi gyozával.

  • 2kan. Szezámolaj
  • 15cl Víz

Lépés 13 /14

Közben készítse el a kísérő szószt. Egy tálban keverje össze a maradék szójaszószt, lime levét és csiliolajat, majd adja hozzá a szezámmagokat.

  • 12cl Szójaszósz
  • 1 Lime
  • 1kan. Csiliolaj
  • mag. Arany szezámmag a szószhoz és díszítéshez

Lépés 14 /14

Helyezze a gyozákat egy nagy tányérra. Öblítse le, magozza ki, és szeletelje fel a piros csilipaprikát, valamint aprítsa fel a hagymaszárakat. Szórja meg a gyozákat hagymaszárakkal, csilivel és szezámmagokkal. Tálalja csiliolajjal.

  • 1 Kis piros csilipaprika a díszítéshez

Hasonló receptek

Tefal
Tefal
47 perc

Karfiol, feta, csirke és zöldséges kuszkusz

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Karfiol, feta, csirke és zöldséges kuszkusz
Tefal
Tefal
40 perc

Olasz stílusú zöldséges antipasti és burrata

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Olasz stílusú zöldséges antipasti és burrata
Tefal
Tefal
25 perc

Hasaalja steak szójaszósszal és szezámmagos brokkolival

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Hasaalja steak szójaszósszal és szezámmagos brokkolival
Tefal
Tefal
12 perc

Zöldséges wok tojással

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Zöldséges wok tojással
Tefal
Tefal
35 perc

Zöldséges ramen leves

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Zöldséges ramen leves