Crespelle sonkával (olasz palacsinta)
- Teljes idő 1 óra 24 perc
- 45 perc
Előkészítés - 39 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
30 cl Tej
2 Tojás
1 kan. Növényi olaj
125 g Sütőliszt
só
80 g sótlan vaj
80 g Sütőliszt
70 cl Tej
4 kan. Reszelt parmezán (60 g)
Fekete bors
8 szel. Vékony főtt sonka
1 kan. Finomra vágott zsálya
1 kan. Reszelt parmezán sajt
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse el a palacsintákat. Egy nagy tálban verje fel a tojásokat a tejjel és az olajjal. Fokozatosan adja hozzá a lisztet, jól keverje el a folyékony hozzávalókkal. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie. Sóval fűszerezze.
Lépés 2 /8
Melegítsen fel egy palacsintasütőt közepes lángon. Olajozza be a felületet egy olajba mártott konyhai papírtörlő segítségével. Tegyen egy kanálnyi tésztát a forró serpenyőbe, majd formázza vékony palacsintává. Hagyja sülni 2 percig, és amikor a szélei enyhén elkezdenek színesedni, lapos spatulával fordítsa meg a palacsintát. Hagyja sülni 1 percig. Tegye a palacsintát egy tányérra, és folytassa a sütést a maradékkal, amíg el nem fogy az összes tészta. A palacsinták egymásra is rakhatók.
Lépés 3 /8
Készítse el a besamelmártást. Egy serpenyőben közepes lángon olvassza fel a vajat. Adja hozzá a lisztet, és jól keverje össze, hogy felszívja a vajat. Süsse 2 percig. Még mindig a tűzön, amikor a keverék habosodni kezd, öntse bele a tej egyharmadát, és folyamatosan keverje el. A keverék besűrűsödik és elkeveredik. Adjon hozzá még egy harmadot, és ismételje meg a folyamatot. Így sima, csomómentes mártást kap. Vegye le a tűzről, és adja hozzá a reszelt parmezánt és a borsot. Keverje össze és tegye félre.
Lépés 4 /8
A palacsinták összeállításához fektessen laposra egy palacsintát, tegyen rá egy bőséges evőkanál parmezános besamelmártást, és kenje meg vele a crêpe felét. Tegyen egy szelet sonkát és egy csipetnyi apróra vágott zsályát a besamelmártás tetejére. Hajtsa a palacsintát félbe, hogy egy félkör formát kapjon, majd ismét félbe, hogy háromszöget alkosson. Ismételje meg a többi palacsintával.
Lépés 5 /8
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
Lépés 6 /8
Az Ingenio serpenyő aljára tegye a maradék besamelmártás kétharmadát. Ha a szósz túl sűrű, egy kis vízzel felhígíthatja, hogy simább állagú legyen. Tegye a palacsintákat egymás fölé, egymást átfedve, és öntse le a maradék mártással. Szórja meg reszelt parmezánnal.
Lépés 7 /8
Tegye a serpenyőt a sütőbe, majd vegye le az Ingenio fogantyút. Süsse 15 percig.
Lépés 8 /8
Azonnal tálalhatja. Jó étvágyat kívánunk.
