Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Crespelle sonkával (olasz palacsinta)

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 1 óra 24 perc
  • Előkészítés
    45 perc
  • Főzés
    39 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 30 cl Tej

  • 2 Tojás

  • 1 kan. Növényi olaj

  • 125 g Sütőliszt

  • 80 g sótlan vaj

  • 80 g Sütőliszt

  • 70 cl Tej

  • 4 kan. Reszelt parmezán (60 g)

  • Fekete bors

  • 8 szel. Vékony főtt sonka

  • 1 kan. Finomra vágott zsálya

  • 1 kan. Reszelt parmezán sajt

Előkészítés

Lépés 1 /8

Készítse el a palacsintákat. Egy nagy tálban verje fel a tojásokat a tejjel és az olajjal. Fokozatosan adja hozzá a lisztet, jól keverje el a folyékony hozzávalókkal. A tésztának simának és csomómentesnek kell lennie. Sóval fűszerezze.

  • 30cl Tej
  • 2 Tojás
  • 1kan. Növényi olaj
  • 125g Sütőliszt

Lépés 2 /8

Melegítsen fel egy palacsintasütőt közepes lángon. Olajozza be a felületet egy olajba mártott konyhai papírtörlő segítségével. Tegyen egy kanálnyi tésztát a forró serpenyőbe, majd formázza vékony palacsintává. Hagyja sülni 2 percig, és amikor a szélei enyhén elkezdenek színesedni, lapos spatulával fordítsa meg a palacsintát. Hagyja sülni 1 percig. Tegye a palacsintát egy tányérra, és folytassa a sütést a maradékkal, amíg el nem fogy az összes tészta. A palacsinták egymásra is rakhatók.

Lépés 3 /8

Készítse el a besamelmártást. Egy serpenyőben közepes lángon olvassza fel a vajat. Adja hozzá a lisztet, és jól keverje össze, hogy felszívja a vajat. Süsse 2 percig. Még mindig a tűzön, amikor a keverék habosodni kezd, öntse bele a tej egyharmadát, és folyamatosan keverje el. A keverék besűrűsödik és elkeveredik. Adjon hozzá még egy harmadot, és ismételje meg a folyamatot. Így sima, csomómentes mártást kap. Vegye le a tűzről, és adja hozzá a reszelt parmezánt és a borsot. Keverje össze és tegye félre.

  • 80g sótlan vaj
  • 80g Sütőliszt
  • 70cl Tej
  • 4kan. Reszelt parmezán (60 g)
  • Fekete bors

Lépés 4 /8

A palacsinták összeállításához fektessen laposra egy palacsintát, tegyen rá egy bőséges evőkanál parmezános besamelmártást, és kenje meg vele a crêpe felét. Tegyen egy szelet sonkát és egy csipetnyi apróra vágott zsályát a besamelmártás tetejére. Hajtsa a palacsintát félbe, hogy egy félkör formát kapjon, majd ismét félbe, hogy háromszöget alkosson. Ismételje meg a többi palacsintával.

  • 8szel. Vékony főtt sonka
  • 1kan. Finomra vágott zsálya

Lépés 5 /8

Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.

Lépés 6 /8

Az Ingenio serpenyő aljára tegye a maradék besamelmártás kétharmadát. Ha a szósz túl sűrű, egy kis vízzel felhígíthatja, hogy simább állagú legyen. Tegye a palacsintákat egymás fölé, egymást átfedve, és öntse le a maradék mártással. Szórja meg reszelt parmezánnal.

  • 1kan. Reszelt parmezán sajt

Lépés 7 /8

Tegye a serpenyőt a sütőbe, majd vegye le az Ingenio fogantyút. Süsse 15 percig.

Lépés 8 /8

Azonnal tálalhatja. Jó étvágyat kívánunk.