Óriás cukkinis palacsinta
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 Cukkini
2 Tojás
10 cl Tej
100 g Joghurt
140 g Finomliszt
1 kan. Sütőpor
2 szelet Sonka
50 g Reszelt ementáli sajt
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Reszeljük le a cukkinit, és nyomjuk ki belőle a felesleges vizet.
Lépés 2 /8
Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat a tejjel és a joghurttal. Keverjük bele a lisztet és a sütőport, majd jól keverjük össze, hogy ne legyen csomós.
Lépés 3 /8
Adjuk hozzá a reszelt cukkinit, a sonkacsíkokat és a reszelt ementáli sajtot. Fűszerezzük sóval és borssal. Jól keverjük át.
Lépés 4 /8
Egy megfelelő tortaformát enyhén kenjünk ki egy kis olajjal vagy vajjal, hogy a palacsinta ne ragadjon le.
Lépés 5 /8
Öntsük a tésztát az előkészített formába, és ellenőrizzük, hogy egyenletesen eloszlik. Tegyük a tortaformát a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
Lépés 6 /8
A palacsintáknak aranybarnára kell sülniük. A közepébe szúrjunk egy fogpiszkálót, hogy ellenőrizzük kész-e. Ha a fogpiszkáló tiszta marad, akkor van kész.
Lépés 7 /8
Hagyjuk a palacsintát néhány percig pihenni, mielőtt kivesszük.
Lépés 8 /8
Tálaljuk az óriáspalacsintát melegen, esetleg zöldsalátával vagy szezonális zöldségekkel, akár teljes értékű ételként.
