Sajtos naan és garam masala pulyka
- Teljes idő 1 óra 45 perc
- 30 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
300 g Liszt (+ lisztezéshez)
10 g Élesztő
1 kan. Só
1 Joghurt
9 cl Olaj
10 cl Víz
8 porc. Boci sajt
500 g Pulyka
1 Vöröshagyma
1 kan. Garam masala
0.25 kan. Chil por
300 g Paradicsompüré
100 g Tejszín
Só, bors
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /9
Gyúrja össze a lisztet, az élesztőt, a sót, a joghurtot, 1 evőkanál olajat és a vizet dagasztógépben vagy kézzel. Fedje le, tegye meleg helyre, és hagyja kelni 30 perctől 1 óráig. A tésztának fel kell puffadnia.
Lépés 2 /9
Ossza a tésztát 4 egyenlő golyóra. Nyújtsa ki vékonyra a golyókat egy lisztezett munkaasztalon. Helyezzen 2 adag Boci sajtot az egyik oldalra. Hajtsa félbe és nyomja össze a széleket. Óvatosan nyomja le, hogy a sajt összeolvadjon (de ne szivárogjon ki).
Lépés 3 /9
Melegítse elő a sütőt 70 °C-ra.
Lépés 4 /9
Melegítsen fel a serpenyőt, és várja meg, amíg a Thermo-signal teljesen pirosra vált. Könnyedén locsoljon bele egy kis olajat. Helyezzen bele egy sajtos naan-t. Süsse mindkét oldalát, amíg felpuffad és szép színt kap. Ha aranybarnára sült, vegye ki a serpenyőből és helyezze egy tányérra.
Lépés 5 /9
Süsse meg a többi 3 naan-t ugyanígy, minden alkalommal kevés olajat adva hozzá. Helyezze a sajtos naanokat a sütőbe, hogy melegen tartsa őket.
Lépés 6 /9
Vágja fel a pulykafiléket. Pucolja meg és szeletelje fel finomra a vöröshagymát.
Lépés 7 /9
Öntse a megmaradt olajat a serpenyőbe. Adja hozzá a pulykaszeleteket, és süsse őket, amíg enyhén színt kapnak. Adja hozzá a vöröshagymát, a garam masalát és a chilipaprikát, majd süsse 3 percig.
Lépés 8 /9
Adja hozzá a paradicsompürét, és jól keverje el. Adja hozzá a tejszínt, sót és borsot. Főzze további 3 percig.
Lépés 9 /9
Ttálalja a sajtos naanokat a pulykafilékkel.