BBQ-karfiolfalatok ananászos pirított rizzsel
- Teljes idő 34 perc
- 25 perc
Előkészítés - 9 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
500 g Karfiol (kb. egy fél karfiol)
1 kan. Fokhagymapor
100 g Barbecue-szósz
1 kan. Csípős szósz (opcionális)
120 g Piros paprika (kb. 0,5)
2 szegf. Fokhagyma
100 g Vöröshagyma (1 kicsi)
250 g Ananászhús (kb. 1/3 ananász)
30 g Újhagyma (kb. 2)
2 kan. Napraforgóolaj
100 g Fagyasztott borsó
2 kan. Szójaszósz
500 g Főtt rizs
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa meg a karfiolt és vágja falat nagyságú rózsákra. Főzze 5 percig egy lábas forrásban lévő, sós vízben, majd szűrje le. Egy tálban adjon hozzá fokhagymaport, barbecue-szószt és ízlés szerint csípős szószt. Tegye félre.
Lépés 2 /4
Kockázza fel a piros paprikát 0,5 cm-es darabokra. Pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Kockázza apró darabokra az ananászt, majd karikázza fel az újhagymát.
Lépés 3 /4
Tegye az olajat, a felkockázott paprikát, a fokhagymát és a hagymát a tepsitartozékba. Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, adja hozzá a rizst, a borsót és a felkockázott ananászt, majd keverje össze.
Lépés 4 /4
Ezután tegye a karfiolrózsákat a grill-lapra és grillezze őket 3 percig. Fordítsa meg a rózsákat, és adja hozzá a rizst, majd a szójaszószt. Keverje össze, majd grillezze további 3 percig. Még egyszer fordítsa meg a karfiolrózsákat, majd adja hozzá az újhagymát a rizshez, keverje össze és grillezze további 3 percig. Azonnal tálalja.