Mexikói csirke szósz (Pipian)
- Teljes idő 1 óra 16 perc
- 15 perc
Előkészítés - 1 óra 1 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
4 személy
2 Ancho csili
1 db Kukorica tortilla
600 g Csirkemell
400 g Főtt rizs
60 g Tökmag
20 g Szezámmag
3 cl Olívaolaj
1 Vöröshagyma
3 szegf. Fokhagyma
0.5 kan. Őrölt fekete bors
1 kan. Csilipor
1 kan. Őrölt fahéj
1 kan. Szárított kakukkfű
1 kan. Őrölt szegfűszeg
1 kan. Nádcukor
1 kan. Keserű kakaópor
30 g Paradicsompüré
400 g Paradicsom
40 cl Tyúkhúsleves alaplé
Só
Előkészítés
Lépés 1 /3
Öntse az összes hozzávalót a mixer tálba a csirke, tortilla és rizs kivételével. Zárja le a fedőt, és turmixolja össze.
Lépés 2 /3
Egy forró serpenyőben kevés olajjal pirítsa meg a csirkét néhány percig, majd adja hozzá a szószt, és alacsony hőmérsékleten párolja 1 órán át, amíg a hús omlós és illatos nem lesz.
Lépés 3 /3
Tálalja rizzsel, és díszítse tökmaggal.