Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Miso yaki onigiri (grillezett rizsgolyók)

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 36 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    6 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 200 g Japán rizs

  • 4 kan. Miso

  • 2 kan. Semleges olaj

  • 2 kan. porcukor

  • 2 kan. Mirin

  • 4 kan. Szezámmag

  • 4 kan. Nori hínár

  • 10 cl Víz

  • 2 kan.

  • Növényi olaj

Előkészítés

Lépés 1 /10

A rizst alaposan mossa meg, amíg a víz tiszta nem lesz. Öntse ki a zavaros vizet. Csöpögtesse le a rizst, és tegye egy edénybe. A rizs fölé öntsön vizet, kb. 3 cm magasságig, és hagyja ázni 30-60 percig. Csöpögtesse le a beáztatott rizst, és tegye egy lábasba.

  • 200g Japán rizs

Lépés 2 /10

Mérje ki és adja hozzá a megfelelő mennyiségű vizet (ami a használt rizs márkájától függően változhat). Ha a rizst, miután a vízbe tette, a tenyerével összenyomja, a víznek el kell fednie a kezet, és el kell érnie a csukló tövét.

  • 200g Japán rizs

Lépés 3 /10

Fedje le az edényt, és forralja fel a vizet. Csökkentse a hőfokot közepesre, és főzze 7-9 percig, amíg a gőz el nem kezd távozni. Ezután csökkentse a hőfokot alacsonyra, és főzze további kb. 15 percig (az időt a használt rizs márkájának megfelelően állítsa be). Kapcsolja ki a főzőlapot, és hagyja a rizst 5-10 percig fedő alatt pihenni.

  • 200g Japán rizs

Lépés 4 /10

Keverje össze a misót, az olajat, a cukrot és a mirint egy tálban. A mártást tartalékolja, hogy később a rizsgolyókra kenhesse.

  • 4kan. Miso
  • 2kan. Semleges olaj
  • 2kan. porcukor
  • 2kan. Mirin

Lépés 5 /10

Egy külön tálban keverje össze a főtt rizst, a szezámmagot és az apróra vágott hínárt.

  • 4kan. Szezámmag
  • 4kan. Nori hínár

Lépés 6 /10

Öntse a vizet és a sót egy edénybe. Nedvesítse meg a kezét a vízzel, majd enyhén szórja meg sóval. Vegyen kb. 50 g rizst, és erősen megnyomva formázzon belőle egy golyót, majd mindkét oldalát kissé lapítsa el, hogy vastag korong alakú legyen.

  • 200g Japán rizs

Lépés 7 /10

Közepes lángon melegítse fel a serpenyőt, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat.

Lépés 8 /10

A rizsgolyók alját süsse kb. 3 percig, amíg aranybarnára sül. Ezután kenje meg a golyók tetejét egy kevés olajjal, fordítsa meg őket, és süsse meg a másik oldalukat is ugyanígy. Süsse, ameddig aranybarnára sülnek.

Lépés 9 /10

Ha a golyók mindkét oldalukon aranybarnára sültek, kapcsolja le a hőfokot a minimumra. A mártást kenje a rizsgolyókra, majd fordítsa meg őket, és a miso mártással bekent oldalukon süsse még további 20 másodpercig. Ismételje meg a másik oldallal is, ügyelve a hőmérséklet szabályozására, hogy a miso ne égjen meg.

Lépés 10 /10

Főzés után azonnal tálalja.