Tofu saláta japán öntettel
- Teljes idő 21 perc
- 20 perc
Előkészítés - 1 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (3)
Összetevők
6 személy
4 kan. Fehér miso paszta
2 kan. Szezámpaszta (tahini)
2 kan. Juharszirup
4 kan. Rizsecet
1 kan. Szójaszósz
6 kan. Víz
1 kan. Pirított szezámolaj
200 g Zöld saláta (mesclun)
150 g Főtt brokkoli
100 g Főtt jázmin barna rizs
100 g Főtt edamame
100 g Uborka
150 g Kemény tofu
1 kan. Fekete és fehér szezámmag
Előkészítés
Lépés 1 /4
Öntse a mártáshoz szükséges összes hozzávalót egy turmixgépbe. Zárja le a fedelét, és keverje simára. A szószt tegye félre.
Lépés 2 /4
A saláta elkészítéséhez tegye a zöldsalátát egy nagy salátástál aljára. Ezután adja hozzá a főtt barna jázmin rizst, majd szórja rá a főtt brokkolit és az edamame-ot.
Lépés 3 /4
Rendezze el a vékonyra szeletelt uborkát és a kockára vágott kemény tofut a saláta körül és tetején. Öntse a miso és a szezám öntetet a köretre, ügyelve arra, hogy a saláta minden részét bevonja.
Lépés 4 /4
Az utolsó simításhoz szórja meg a fehér és fekete szezámmaggal.