Svájci röszti grillezett gombával
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 kg Burgonyák
150 g Vöröshagyma (kb. 1 nagy)
1 kan. Burgonyakeményítő
1 kan. Köménymag
1 kan. Napraforgóolaj
2 Tojások
500 g Csiperkék
2 szegf. Fokhagyma
60 g Újhagymák
2 kan. Napraforgóolaj
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Hámozza meg a burgonyákat. Reszelje le őket egy nagy lyukú reszelővel, majd nyomja őket össze a kezével egy tál felett és tegye át őket egy másik tálba. Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és adja hozzá a burgonyához. Óvatosan öntse ki a tálból a burgonyából kinyomott vizet, gyűjtse össze az aljára leülepedett keményítőt és adja hozzá az extra burgonyakeményítőt tartalmazó tálhoz. Adja hozzá a köménymagot, az olajat és a tojásokat. Ízesítse bőségesen sóval és borssal, majd keverje össze.
Lépés 2 /5
Öntse a röszti keveréket a tepsitartozékba. Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig.
Lépés 3 /5
Eközben mossa meg a gombát, vágja őket 1 cm-es szeletekre és tegye őket egy tálba a meghámozott és felaprított fokhagymagerezdekkel, a finomra szelt hagymával, az olajjal, a sóval és a borssal. Keverje össze.
Lépés 4 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Óvatosan fordítsa meg a rösztit 2 spatula segítségével és tegye a gomba felét a grill-lapra. Hagyja sülni 10 percig, félidőnél fordítsa meg őket. Tegye félre és grillezze meg ugyanígy a maradék gombát. Fordítsa meg még egyszer a rösztit 5 perccel azelőtt, hogy a gombák elkészülnének.
Lépés 5 /5
Tálalja a rösztit szeletelve, a gombával együtt.