Grillezett marhahús gombával, Stroganoff-mártással
- Teljes idő 1 óra 40 perc
- 15 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 levél Babérlevél
1 csok. Kakukkfű
1 kan. Borecet
1 kan. Napraforgóolaj
1 kan. Fűszerpaprika
Só, bors
700 g Grillezni való marhahús egy darabban, 3-4 cm vastag (ribeye vagy hátszín)
140 g Vöröshagyma (kb. 1 db)
300 g Gomba
80 g Nagy csemegeuborkák (kb. 3 db)
30 g Vaj
1 csip. Cukor
2 kan. Fűszerpaprika
2 kan. Sűrített paradicsom
1 kan. Mustár
10 cl Száraz fehérbor
150 g Tejföl
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Vágja apróra a babérleveleket és a kakukkfüvet. Keverje össze ecettel, olajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal és forgassa meg benne alaposan a marhát. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát, adja hozzá a húshoz és hagyja állni legalább 1 óráig.
Lépés 2 /6
Mossa meg a gombát és szeletelje fel. Vágja a csemegeuborkát apró darabokra.
Lépés 3 /6
A hagymát és a felkockázott vajat tegye a tepsitartozékba.
Lépés 4 /6
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a gombát és a csemegeuborkát a tepsitartozékba. Süsse 5 percig, közben kevergesse. Adja hozzá a cukrot, a fűszerpaprikát, a sűrített paradicsomot, a mustárt, a sót és a borsot. Adja hozzá a fehérbort és a tejszínt, majd keverje össze.
Lépés 5 /6
A marhahússzeletet tegye a grill-lapra és süsse 20 percig, félidőnél fordítsa meg, hogy közepesen átsült legyen a hús. Eközben gyakori időközönként keverje meg a gombát.
Lépés 6 /6
Ha megsült, tegye át a marhahúst egy vágódeszkára, hagyja pihenni 5 percig, majd vágja fel és tálalja a gombaszósszal.