Skót tojás
- Teljes idő 56 perc
- 30 perc
Előkészítés - 26 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (19)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY552DE0 Rozsdamentes acél Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry Silence 7L EY846HE0 Sötét szürke Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
6 Közepes tojások
12 Jégkockák
1 kan. Friss petrezselyem
2 szár. Újhagyma
2 kan. Apróra vágott, friss kakukkfű
550 g Kolbásznak való darált sertéshús
50 g Liszt
Só, bors
200 g Zsemlemorzsa
2 Közepes tojások
6 kan. Tejföl vagy crème fraîche
2 kan. Torma
Előkészítés
Lépés 1 /9
Egy lábasban forraljon fel enyhén sós vizet, majd adja hozzá a tojásokat egy lyukacsos kanállal. Főzze őket 7 és fél percig közepes lángon. Készítsen elő egy tálat hideg vízzel és jégkockákkal. Amint a tojások megfőttek, tegye őket a jeges fürdőbe. 20 másodperc elteltével finoman törje meg a tojásokat, és tegye vissza őket a hideg vízbe, amíg teljesen le nem hűlnek. Így könnyebb lesz meghámozni őket.
Lépés 2 /9
Helyezze a tojásokat a tányérral ellátott készülékbe. Indítsa el a sütési folyamatot.
Lépés 3 /9
Aprítsa fel a petrezselymet, az újhagymát és a kukkfűleveleket. Tegye őket egy nagy tálba. Adja hozzá a kolbászhúst, nedvesítse meg a kezét és gyúrja össze őket. Ossza a keveréket egyenlő részekre és készítsen kb. 10 cm átmérőjű, lapos húspogácsákat.
Lépés 4 /9
Készítse elő a bunda hozzávalóit, tegye 3 külön tálba a lisztet a sóval és a borssal, a zsemlemorzsát és a felvert tojásokat.
Lépés 5 /9
Finoman törje fel a főtt és lehűtött tojásokat hideg víz alatt, majd egy tálban forgassa meg őket a lisztben. Benedvesített ujjakkal csomagolja mindegyik tojást húsba, ellenőrizze, hogy minden oldalon tökéletesen befedi-e őket a hús. Ezután mártsa őket a felvert tojásba, majd forgassa bele a zsemlemorzsába. Győződjön meg, hogy egyik tojás sem látszik ki a húsbevonat alól.
Lépés 6 /9
Helyezze a skót tojásokat a tányérral ellátott gépbe. Indítsa el a sütési folyamatot.
Lépés 7 /9
Készítse el a szószt: keverje össze a tejfölt és a tormát egy kis tálban. Ízesítse.
Lépés 8 /9
Ellenőrizze, hogy a skót tojások megsültek-e, szükség esetén süsse őket tovább, amíg a kolbászhús teljesen meg nem sül.
Lépés 9 /9
Tálalásnál vágja félbe vagy negyedbe a skót tojásokat és szósszal együtt tálalja. Díszítheti baconnel és mustáros kelbimbóval.