Sült kelbimbó baconnel és mustárral
- Teljes idő 40 perc
- 10 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1.3 kg Kelbimbó
5 kan. Olívaolaj
1 szegf. Aprított fokhagyma
2 kan. Mustár
250 g Előfőzött bacon
6 kan. Parmezán
Só
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa meg és negyedelje fel a kelbimbókat. Ízesítse őket olívaolajjal, fokhagymával és mustárral. Keverje össze.
Lépés 2 /4
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180 °C-on 30 percre. Vegye ki a rácsot, és tegye a 800 g kelbimbót az 1-es kosárba. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 30 percre. Vegye ki a rácsot, és tegye a 500 g kelbimbót a 2-es kosárba. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 3 /4
A sütési idő felénél vegye ki a kosarat és rázza össze a kelbimbókat, hogy minden oldaluk ropogósra süljön. Adjon hozzá 150 g bacont az 1-es kosárhoz és 100 g bacont a 2-es kosárhoz. Ha szeretné, hogy a kelbimbók még jobban átsüljenek, süsse tovább őket.
Lépés 4 /4
A kelbimbókat fogyassza egy kis parmezánnal és sóval megszórva. Tálalja például skót tojással.