Sült tökszeletek pisztáciába forgatott tengeri sügérrel
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
2 személy
KÖRET HOZZÁVALÓK:
1 Kis tök
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Méz
3 szál. Rozmaring
Só, bors
HAL HOZZÁVALÓK:
2 Nagy tengerisügér-steakek
100 g Görög joghurt
2 kan. Aprított kapor
0.25 kan. Fokhagymapor
25 g Aprított pisztácia
40 g Panko morzsa
2 kan. Aprított petrezselyem
1 kan. Olívaolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Mossa meg a tököt és hosszában vágja félbe. Magozza ki egy kanállal, és barázdálja be a tök húsát. Egy ecsettel kenje be a tök húsát olajjal, majd mézzel. Ízesítse sóval és borssal, majd szórja meg rozmaringgal.
Lépés 2 /8
Szárítsa meg és ízesítse a halat. Egy kis tálban keverje össze a joghurtot, a kaprot és a fokhagymát. Kenje a keveréket egy ecsettel a halra. Egy mély tálban keverje össze a pisztáciát, a panko morzsát és a petrezselymet. Ízesítse sóval és borssal. Mártsa a hal joghurtos oldalát a keverékbe.
Lépés 3 /8
Kapcsolja be az 1-es kosarat. Tegye a tökket a tányérra.
Lépés 4 /8
Kapcsolja be a 2-es kosarat. Tegye a halat a tányérra.
Lépés 5 /8
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 6 /8
A sütési idő felénél fordítsa meg a tökfeleket.
Lépés 7 /8
Győződjön meg róla, hogy a hal alaposan átsült, ez a darabok méretétől is függhet. Szükség esetén süsse egy perccel tovább, amíg a hús villával könnyedén szétszedhető nem lesz.
Lépés 8 /8
Tálalja a tökfeleket a halsteakekkel. Locsolja meg olívaolajjal és tálalja citromgerezdekkel.