Grillezett halloumi sajt pisztáciával és sült répával
- Teljes idő 35 perc
- 10 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A halloumihoz:
600 g Halloumi sajt
3 kan. Olívaolaj
3 szál. Petrezselyem a tálaláshoz
A répához:
400 g Sárgarépa
2 kan. Olívaolaj
1 kan. Füstölt fűszerpaprika
2 szegf. Fokhagyma
Só, bors
60 g Feta
30 g Sózott pisztácia
2 kan. Aprított petrezselyem
0.5 Citrom
Előkészítés
Lépés 1 /7
Szűrje le a halloumit és mossa le forró vízben. Vágja a halloumikat 1-2 cm-es szeletekre, majd szárítsa meg őket konyhai papírtörlővel. Hámozza meg a sárgarépát. Egy nagy tálban keverje össze a répákat olajjal, füstölt fűszerpaprikával, sóval, borssal és zúzott fokhagymával.
Lépés 2 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 9 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 25 percre. Tegye a répákat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 3 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /7
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a halloumiszeleteket az 1-es kosárban lévő rácsra, egymástól kis távolságokra. Kenje be őket olajjal.
Lépés 5 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a halloumiszeleteket. Amikor a répa sütési idejének felénél a készülék csipogni és az ikon villogni kezd, rázza meg a kosarat, hogy a tartalma jól összekeveredjen.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy minden megsült-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 7 /7
Ha a répák aranybarnára és ropogósra sültek, rendezze őket egy tányérra. Morzsoljon a tetejére feta sajtot, tört pisztáciát és aprított petrezselymet. Locsolja meg citromlével. Szórja meg a halloumit aprított petrezselyemmel és azonnal tálalja majonézzel, pitával és a répákkal.