Sárgarépa falafel tahini mártással
- Teljes idő 22 perc
- 15 perc
Előkészítés - 7 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
125 g Száraz csicseriborsó
2 kan. Petrezselyem
2 kan. Friss koriander
1 szegf. Fokhagyma
1 Nagy hagyma
10 g Kukoricaliszt
1 kan. Őrölt koriander
0.5 kan. Őrölt fahéj
0.5 kan. Őrölt kömény
0.5 kan. Paprika
50 g Sárgarépa
0.5 kan. Szódabikarbóna
1 kan. Só
A tahinimártáshoz:
2 kan. Tahini
4 kan. Víz
2 kan. Citromlé
1 szegf. Fokhagyma
1 csip. Só
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /9
Előző este tegye a csicseriborsót egy tálba, és öntse fel hideg vízzel. Hagyja áztatni egy éjszakán át.
Lépés 2 /9
Másnap csöpögtesse le a csicseriborsót, és egy konyharuhában szárítsa meg, amennyire csak lehet. Ha van ideje, levegőn is hagyhatja száradni egy konyharuhán.
Lépés 3 /9
Vegye le a petrezselyem- és korianderleveleket. Hámozza meg a fokhagymát és a hagymát, és vágja fel őket.
Lépés 4 /9
Tegye a csicseriborsót, a fűszernövényeket, a fokhagymát és a hagymát egy turmixgépbe. Turmixolja, amíg az ujjai között összeálló tésztát nem kap. Ne mixelje túl, továbbra is aprón darabosnak kell lennie.
Lépés 5 /9
Öntse a keveréket egy nagy tálba. Adja hozzá a kukoricalisztet, a koriandert, a fahéjat, a köményt, a paprikát, a szódabikarbónát és a sót.
Lépés 6 /9
Reszelje finomra a sárgarépát, és tegye a tálba. Alaposan keverje össze.
Lépés 7 /9
Kézzel gyúrjon a keverékből kb. 40 g-os golyókat vagy pogácsákat.
Lépés 8 /9
Tegye őket az Easy Fry sütőbe. Öntsön rá egy kevés semleges olajat, és indítsa el a kézi üzemmódot 190 °C-on 7 percre.
Lépés 9 /9
Készítse el a tahini mártást. Préselje ki a fokhagymagerezdet, és tegye egy tálba. Adja hozzá a tahinit, a vizet, a citromlevet és egy csipet sót. Keverje, amíg sima krémet nem kap.