Kovászos kenyér
- Teljes idő 2 óra 50 perc
- 10 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
500 g Erős fehér kenyérliszt
25 g Kovász
8 g Só
33 cl Langyos víz
Tartozékok
Sütőedény
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /6
Amennyiben nem áll rendelkezésére sütőforma, helyezzen sütőpapírt a gőzkosárba, és használja azt.
Lépés 3 /6
Egy keverőtálban keverje össze a hozzávalókat, körülbelül 5 percen keresztül. A végén adja hozzá a sót. Fedje le a tálat, és egy órán keresztül pihentesse.
Lépés 4 /6
Üsse vissza a tésztát, majd tegye a sütőformába. Fedje be, majd hagyja pihenni egy órán keresztül. Tegye a főzőedénybe, és öntösn rá 200 ml vizet.
Lépés 5 /6
Nyomás alatti főzés
Lépés 6 /6
Távolítsa el a formából, és hagyja kihűlni, mielőtt tálalja.