Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Kovászos kenyér

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 2 óra 55 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    40 perc
  • Hűtés
    2 óra

Összetevők

8 személy

  • 40 cl Víz

  • 25 g Friss élesztő

  • 5 g Cukor

  • 525 g Búzaliszt

  • 125 g Rozsliszt

  • 75 g Kovászos tészta

  • 2 kan.

  • 10 g Sütőmaláta

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő
  • Tésztakampó
    Tésztakampó

Előkészítés

Lépés 1 /10

Adja a gép táljába a vizet, a cukrot és az élesztőt, majd nyomja meg a „Start” gombot.

  • 40cl Víz
  • 25g Friss élesztő
  • 5g Cukor
  • Flex habverő

Lépés 2 /10

Tegye a gép táljába a vizet, a friss élesztő- és cukorkeveréket, majd a tálban lévő élesztős keverékhez adja hozzá a lisztet, a kovászt, a sót és a malátát, és nyomja meg a „Start” gombot.

  • 525g Búzaliszt
  • 125g Rozsliszt
  • 75g Kovászos tészta
  • 2kan. Só
  • 10g Sütőmaláta
  • Tésztakampó

Lépés 3 /10

Azonnal fedje le a tésztát vagy a tálat fóliával, és meleg helyen hagyja kelni 1 órán át.

Lépés 4 /10

Helyezze a tésztát egy lisztezett felületre. Kézzel nyomja négyzet alakúra. Hajtsa az oldalát a közepe felé, és ismét lapítsa el.

Lépés 5 /10

Formázza a tésztát kerek cipóvá a végekkel lefelé, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire.

Lépés 6 /10

Kissé nedvesítse meg az újonnan kialakított tészta felületét, és fedje le nedves ruhával. Hagyja a tésztát 1 órán át meleg helyen kelni.

Lépés 7 /10

Melegítse elő a sütőt 240 fokra.

Lépés 8 /10

Lisztezze meg a tésztát, és ha szükséges, éles késsel vagy borotvapengével vágjon mintát a tésztába.

Lépés 9 /10

Süsse a tésztát a sütőben 40 percig 240 fokon.

Lépés 10 /10

Hagyja a kenyeret rácson kihűlni.