Kotlety fasírt és sajttal töltött gomba
- Teljes idő 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
500 g Nagy méretű csiperkék (6-12 darab, mérettől függően)
Só, bors
150 g Tejföl
150 g Reszelt sajt
3 kan. Aprított kapor
3 kan. Aprított metélőhagyma
1 kan. Citromlé
500 g Csirkefilé
100 g Újhagyma (kb. 2)
100 g Reszelt sajt
40 g Majonéz
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Készítse el a kotletyt: keverje össze a csirkehúst az újhagymával, a reszelt sajttal, a majonézzel, a sóval és a borssal. Gyúrjon a keverékből 12 kilapított gombócot és tegye be őket a hűtőbe, amíg a többi hozzávalót elkészíti.
Lépés 2 /4
Szedje le a gombák tönkjét, mossa meg a fejeket. Tegye őket egymás mellé a tepsitartozékba és fűszerezze a gombafejeket sóval és borssal. Keverje össze a crème fraîche-t a reszelt sajttal, a kaporral és a metélőhagymával és töltse meg a keverékkel a gombákat.
Lépés 3 /4
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Öntse a citromlevet a gombákra és tegye a kotlety-ket a grill-lapra. Grillezze 10 percig, félidőnél fordítsa meg a kotlety-ket.
Lépés 4 /4
Azonnal tálalja.