Spárgával és sajttal töltött, leveles tésztából készült batyuk
- Teljes idő 1 óra
- 30 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
450 g Apró zöld spárga
1.5 kan. Olívaolaj
Só, bors
375 g Leveles tészta
180 g friss sajt fokhagymával és zöldfűszerekkel
75 g Reszelt sajt
1 Tojás
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Hámozza meg és vágja le a spárga kemény szárát, majd főzze 3 percig forrásban lévő, sós vízben. Szűrje le, tegye hideg víz alá, majd szárítsa meg. Keverje össze a spárgát olajjal, majd fűszerezze sóval és borssal.
Lépés 2 /5
Nyújtsa vékonyra a leveles tésztát egy belisztezett munkafelületen, majd vágja körülbelül 12 cm x 12 cm-es négyzetekre.
Lépés 3 /5
Kenjen krémsajtot a négyzetek közepére. Fektesse a spárgát átlósan a négyzetekre, majd szórja meg reszelt sajttal. Hajtsa egymásra a spárga felett a négyzet két oldalát batyu alakúra. Rögzítse egy kis felvert tojással. Kenje be a batyuk tetejét a megmaradt felvert tojással, és helyezze őket a tepsikiegészítőre (ezt többször meg kell majd ismételnie).
Lépés 4 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja be a grillsütőt, és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse a batyukat 15 percig.
Lépés 5 /5
Forrón tálalja őket.