Húsgolyók tárkonyos szószban
- Teljes idő 15 perc
- 10 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
600 g Marhahúsgombóc, fagyasztott
2 kan. Olaj
2 kan. Tárkony, megmosva, aprítva
15 cl Marhahús-alaplé
0.5 Édes hagyma, vékonyra szeletelve
2 Darabka vaj
2 kan. Liszt
10 cl Főzőtejszín
4 szel. Kezeletlen citrom
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
Aprítsa finomra a hagymát.
Lépés 3 /7
Töltsön olajat az edénybe.
Lépés 4 /7
Pirítsa meg a húsgolyókat. Szedje ki. Olvassza fel a vajat. Adja hozzá a hagymát. Süsse alacsony hőfokon pár percig. Adja hozzá a lisztet és alaposan keverje össze.
Lépés 5 /7
Tegye bele az alaplevet és a tejszínt. Alaposan keverje meg. Enyhén fűszerezze. Tegye vissza a húsgolyókat az edénybe a citrommal. Fedje le.
Lépés 6 /7
Főzési idő: 5 perc
Lépés 7 /7
Adja hozzá a tárkonyt. Tálalja.