Grillezett spárga baconnel és tükörtojással
- Teljes idő 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
750 g Zöld spárga (kb. 2 köteg)
Só, bors
150 g Füstölt szalonna
275 g Sokmagvas kenyér
60 g Puha vaj
1.5 kan. Fokhagymapor
1.5 kan. Apróra vágott petrezselyem
6 Tojás
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Vágja le és dobja ki a spárga kemény végét. Főzze elő a spárgát 5 percig egy lábas forrásban lévő, sós vízben. Szűrje le és szárítsa meg őket. Ízesítse a spárgát sóval és borssal, majd alkosson 5-6 szárból kis, baconnel körbetekert csokrot.
Lépés 2 /4
Szeletelje fel a kenyeret. Keverje össze a puha vajat fokhagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal. Kenje meg a kenyérszeletek mindkét oldalát. Tegye őket a tepsitartozékba.
Lépés 3 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a spárgacsokrokat a grill-lapra, majd fordítsa meg a kenyérszeleteket. Süsse a kenyereket további 5 percig, majd szedje ki őket és üsse bele a tojásokat a tepsitartozékba. Süsse őket körülbelül 5 percig vagy amennyi ideig szeretné. Eközben fordítsa meg a spárgákat és hagyja őket sülni további 5 percig.
Lépés 4 /4
A tojásokkal és a kenyérszeletekkel tálalja a spárgát.