Grillezett spárga naranccsal és pekándióval
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
A spárgához:
600 g Spárga
2 Narancsok
40 g Pekándió
2 Salottahagyma
50 g Feta
3 kan. Olívaolaj
Só, bors
A pirítóshoz:
6 szel. Kovászos kenyér
Az öntethez:
1.5 kan. Citromhéjreszelék
1.5 kan. Dijoni mustár
1.5 kan. Borecet
4.5 kan. Olívaolaj
3 kan. Méz
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /9
Mossa meg a spárgát és vágja le a szárak végét. Reszelje le a narancs héját, a narancsot vágja fel gerezdekre. Hámozza meg és aprítsa fel a salottahagymát. Törje nagy darabokra a pekándiót.
Lépés 2 /9
Szeletelje fel a kenyeret.
Lépés 3 /9
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 20 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 180°C-on 7 percre. Tegye a kenyérszeleteket egymás mellé állítva a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /9
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /9
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a spárgákat az 1-es kosár rácsára, szórja meg salottahagymával, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 6 /9
A sütési idő felénél fordítsa meg a spárgákat.
Lépés 7 /9
Ellenőrizze, hogy a spárgák megsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 8 /9
Egy nagy tálban keverje össze a narancshéjreszeléket, a mustárt, az ecetet, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot. Lendületesen keverje meg, hogy az ecet összekeveredjen a többi hozzávalóval.
Lépés 9 /9
Rendezze el a spárgákat a kenyérszeleteken. Adja hozzá a narancsgerezdeket és a tört pekándiót, morzsoljon rá feta sajtot, szórja meg a maradék narancshéjreszelékkel és locsolja meg az öntettel.





