Ananászos-garnélás nyársak mézes-fokhagymás vajjal
- Teljes idő 21 perc
- 15 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
750 g Ananász (kb. egy fél ananász)
600 g Nyers, tisztított garnéla a farkával együtt (kb. 36 darab garnéla)
6 szegf. Fokhagyma
45 g Olvasztott vaj
120 g Folyékony méz
3 kan. Szójaszósz
1 kan. CsiliCsilipehely (opcionális)
3 kan. Aprított koriander
Előkészítés
Lépés 1 /4
Hámozza meg az ananászt, vágja vastag, körülbelül 2 cm vastag szeletekre, majd vágjon minden szeletet 8 darabra. Fejeként 2 nyársat készítsen, mindegyik nyársra 3 darab garnélát és 3 darab ananászt húzzon fel felváltva.
Lépés 2 /4
Pucolja meg és aprítsa fel a fokhagymát. Keverje össze az olvasztott vajjal, a mézzel, a szójaszósszal és a csilipehellyel és szórja meg a keverékkel a nyársakat.
Lépés 3 /4
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, grillezze a nyársakat 6 percig, félidőnél fordítsa meg őket.
Lépés 4 /4
Szórja meg aprított korianderrel és tálalja.