Epres és banános palacsintanyársak
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
10 g Vaj
160 g Liszt
1 tasak Sütőpor
1 csip. Só
2 Tojás
2 kan. Cukor
20 cl Félig fölözött tej
1 Banán
200 g Eper
20 Nyársak
Tartozékok
Ingenio edények és serpenyők
Előkészítés
Lépés 1 /8
Győződjön meg róla, hogy az Ingenio fogantyút levette, mielőtt tepsiben vagy a sütőben használná.
Lépés 2 /8
Olvassza meg a vajat mikróban vagy alacsony hőfokon egy serpenyőben.
Lépés 3 /8
Öntse a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálba. Készítsen egy mélyedést a közepébe, és üsse bele a tojásokat.
Lépés 4 /8
Óvatosan keverje össze habverővel, hogy ne legyenek csomók. Adja hozzá a vajat, majd a cukrot.
Lépés 5 /8
Fokozatosan adja hozzá a tejet a keverékhez, ügyelve arra, hogy a tej jól elegyedjen, mielőtt több tejet adnál hozzá.
Lépés 6 /8
Melegítse fel a palacsintasütőt, és várjon amíg a Thermo-Signal teljesen élénk pirosra vált. Öntsön a tésztából a serpenyőbe. Amikor a palacsinta felszínén buborékok jelennek meg, fordítsa meg őket.
Lépés 7 /8
Szeletelje fel a banánt és az epreket.
Lépés 8 /8
Amint a palacsinták elkészültek, készítse el a nyársakat úgy, hogy felváltva elhelyez egy palacsintát, egy banánszeletet, egy palacsintát és egy eperszeletet. Körülbelül húsz nyársat készíthetsz, attól függően, hogy mekkora a használt nyársak hossza. Ha marad tészta, azt másnap palacsintához felhasználhatja.