Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Édesburgonya guacamoléval és grillezett halloumival

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 40 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

4 személy

  • 0.5 Kis lila hagyma

  • 2 szegf. Fokhagyma

  • 50 g Savanyított pirospaprika, üveges

  • 3 Avokádók

  • 1.5 Biolime

  • 1 kan. Aprított, friss koriander

  • 2 kan. Aprított metélőhagyma

  • 10 csepp. Tabasco® szósz

  • 1 csip. Cayenne-bors

  • 1 Édesburgonya (nagy és hosszúkás)

  • 2 kan. Olívaolaj

  • 200 g Zöldfűszeres halloumi

  • Rukkola díszítésnek

  • Só, bors

Előkészítés

Lépés 1 /7

Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Vágja a pirospaprikát kis kockákra.

  • 0.5 Kis lila hagyma
  • 2szegf. Fokhagyma
  • 50g Savanyított pirospaprika, üveges

Lépés 2 /7

Vágja félbe az avokádókat és távolítsa el belőlük a magot. Egy nagy kanállal kanalazza ki az avokádó húsát.

  • 3 Avokádók

Lépés 3 /7

Készítse el a guacamolét. Egy közepes méretű tálban nyomkodja szét az avokádókat egy villával, de maradjanak benne kis avokádódarabok, ne legyen túl homogén az avokádókrém. Adja hozzá a lime-lét (először csak 1 lime levét, aztán ízlés szerint adhat még hozzá). Adja hozzá a felkockázott pirospaprikát, az aprított hagymát és fokhagymát, az aprított koriandert és metélőhagymát, a Tabascót, a sót és a Cayenne-borsot. Egy spatulával alaposan keverje össze. Tegye be a hűtőbe körülbelül 1 órára.

  • 0.5 Kis lila hagyma
  • 2szegf. Fokhagyma
  • 50g Savanyított pirospaprika, üveges
  • 3 Avokádók
  • 1.5 Biolime
  • 1kan. Aprított, friss koriander
  • 2kan. Aprított metélőhagyma
  • 10csepp. Tabasco® szósz
  • 1csip. Cayenne-bors
  • Só, bors

Lépés 4 /7

Mossa meg és vágja fel hosszában az édesburgonyát körülbelül 1 cm vastag szeletekre. Fűszerezze sóval és borssal és kenje be olajjal a szeletek mindkét oldalát.

  • 1 Édesburgonya (nagy és hosszúkás)
  • 2kan. Olívaolaj
  • Só, bors

Lépés 5 /7

Állítsa az OptiGrillt Barbecue állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye az édesburgonyákat a grill-lapra és süsse őket 20 percig gyakori időközönként megforgatva őket.

  • 1 Édesburgonya (nagy és hosszúkás)

Lépés 6 /7

Eközben vágja a halloumit 1 cm vastag szeletekre. 2 perccel azelőtt, hogy az édesburgonyák elkészülnének, adja hozzá a grill-laphoz a halloumiszeleteket és grillezze meg mindkét oldalukat.

  • 200g Zöldfűszeres halloumi

Lépés 7 /7

Tálalja a grillezett édesburgonyát guacamoléval, halloumiszeletekkel és díszítse rukkolával.

  • 1 Édesburgonya (nagy és hosszúkás)
  • 200g Zöldfűszeres halloumi
  • levél Rukkola díszítésnek