Édesburgonya guacamoléval és grillezett halloumival
- Teljes idő 1 óra 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
0.5 Kis lila hagyma
2 szegf. Fokhagyma
50 g Savanyított pirospaprika, üveges
3 Avokádók
1.5 Biolime
1 kan. Aprított, friss koriander
2 kan. Aprított metélőhagyma
10 csepp. Tabasco® szósz
1 csip. Cayenne-bors
1 Édesburgonya (nagy és hosszúkás)
2 kan. Olívaolaj
200 g Zöldfűszeres halloumi
Rukkola díszítésnek
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Vágja a pirospaprikát kis kockákra.
Lépés 2 /7
Vágja félbe az avokádókat és távolítsa el belőlük a magot. Egy nagy kanállal kanalazza ki az avokádó húsát.
Lépés 3 /7
Készítse el a guacamolét. Egy közepes méretű tálban nyomkodja szét az avokádókat egy villával, de maradjanak benne kis avokádódarabok, ne legyen túl homogén az avokádókrém. Adja hozzá a lime-lét (először csak 1 lime levét, aztán ízlés szerint adhat még hozzá). Adja hozzá a felkockázott pirospaprikát, az aprított hagymát és fokhagymát, az aprított koriandert és metélőhagymát, a Tabascót, a sót és a Cayenne-borsot. Egy spatulával alaposan keverje össze. Tegye be a hűtőbe körülbelül 1 órára.
Lépés 4 /7
Mossa meg és vágja fel hosszában az édesburgonyát körülbelül 1 cm vastag szeletekre. Fűszerezze sóval és borssal és kenje be olajjal a szeletek mindkét oldalát.
Lépés 5 /7
Állítsa az OptiGrillt Barbecue állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye az édesburgonyákat a grill-lapra és süsse őket 20 percig gyakori időközönként megforgatva őket.
Lépés 6 /7
Eközben vágja a halloumit 1 cm vastag szeletekre. 2 perccel azelőtt, hogy az édesburgonyák elkészülnének, adja hozzá a grill-laphoz a halloumiszeleteket és grillezze meg mindkét oldalukat.
Lépés 7 /7
Tálalja a grillezett édesburgonyát guacamoléval, halloumiszeletekkel és díszítse rukkolával.