Grillezett édesburgonya tahinivel
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
700 g Édesburgonya
2 kan. Olívaolaj
1 kan. Só
245 g Növényi joghurt
3 kan. Tahini
1 kan. Citromlé
Só, bors
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Gránátalmamag
1 kan. Aprított petrezselyem
1 kan. Pirított köménymag
1 Citrom
Előkészítés
Lépés 1 /6
Hámozza meg az édesburgonyát és vágja nagy darabokra. Adja hozzá az olívaolajat és a sót. Egy nagy tálban keverje őket össze.
Lépés 2 /6
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 20 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 3 /6
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye az édesburgonyát az 1-es kosár rácsára, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 4 /6
A sütési idő felénél fordítsa meg az édesburgonya-hasábokat.
Lépés 5 /6
Egy kis tálban keverje össze a joghurtot, a tahinit és a citromlevet. Ízesítse sóval és borssal. Díszítésként locsolja meg olívaolajjal, szórjon rá gránátalmamagokat, petrezselymet és köményt.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja az édesburgonyát tahinivel és néhány citromgerezddel.