Főtt zöldségek kávéval és mogyorószósszal
- Teljes idő 20 perc
- 20 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
A zöldségekhez:
400 g Kávézacc
2 kan. Durva só
10 cl Víz
2 Paszternák
8 Sárgarépa
A mogyorószószhoz:
150 g Mogyoró
10 cl Olívaolaj
1 kan. Balzsamecet
4 cl Kávé
Só, paprika
Előkészítés
Lépés 1 /7
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezze a mogyorót egy sütőtálcára, és süsse 10 percig. Amint a mogyoró megpirult, tegye félre, és csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150°C-ra.
Lépés 2 /7
Tegye a kávézaccot, durva sót és vizet egy salátástálba. Keverje össze.
Lépés 3 /7
Mossa meg a zöldségeket. Tegyen egy adagot a kávézacc keverékből egy sütőtálcára, helyezze a zöldségeket a tetejére, és fedje be a maradék kávézaccal. Süssük 2 órán keresztül.
Lépés 4 /7
Tegye a mogyoró felét és a többi hozzávalót a tálas turmixgépbe. Zárja le a fedelét, és turmixolja maximális sebességgel 1 percig.
Lépés 5 /7
Durván törje össze a maradék mogyorót.
Lépés 6 /7
Miután a zöldségek elkészültek, vegye ki a zöldségeket, és dörzsölje meg a sárgarépát és a paszternákot. Vágja negyedekbe a zöldségeket.
Lépés 7 /7
Helyezze őket tányérokra, szórja meg a zúzott mogyoróval, és tálalja a mogyorószósszal.







