Vegetáriánus parmentier sütőtökkel és pirított mogyoróval
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
2 személy
125 g Szejtán
300 g Sütőtök
90 g Burgonya
20 g Salottahagyma
2 cl Szójatejszín
0.5 kan. Szegfűbors
50 cl Víz
Zsemlemorzsa
1 marék Mogyoró
Só, paprika
Mézeskalács
Előkészítés
Lépés 1 /8
Hámozza meg és kockázza fel a sütőtököt és a burgonyát kis kockákra, majd tegye őket a pároló kosárba.
Lépés 2 /8
Öntse a vizet a turmixgép táljába, majd helyezze bele a pároló kosarat. Zárja le a fedelet, és állítsa be a programot PÁROLÁS (STEAM) üzemmódra 15 percre. Indítsa el a programot.
Lépés 3 /8
A főzés után öntse ki a vizet a tálból, és törölje szárazra. Tegye a megfőtt zöldségeket a turmixgép táljába, adja hozzá a szójatejszínt és a fűszereket. Zárja le a fedelet, és állítsa be a TURMIXOLÁS (BLEND) programot 5-ös sebességre 15 másodpercig. Indítsa el a programot.
Lépés 4 /8
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
Lépés 5 /8
Egy enyhén kiolajozott serpenyőben pirítsa meg az apróra vágott salottahagymát és szejtánt 5 percig.
Lépés 6 /8
Ramekin edényekben (kis sütőedényekben) rétegezz egy réteg pürét, egy réteg szejtánt, majd újabb réteg pürét. Szórja meg zsemlemorzsával és tört mogyoróval.
Lépés 7 /8
Süsse 5 percig.
Lépés 8 /8
Tálalja mézeskaláccsal.