Karfiol, feta, csirke és zöldséges kuszkusz
- Teljes idő 47 perc
- 22 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
6 cl Olívaolaj
1 Bio citrom
2 kan. Garam masala
2 kan. Agávészirup (vagy juharszirup)
Só
700 g Csirkemell
600 g Karfiol
100 g Vöröshagyma
100 g Piros paprika
100 g TV paprika
250 g Zöld spárga
Paprika
80 g Feta sjat
Tartozékok
Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /10
Keverje össze a tálban az olaj felét, a citromhéjat, a citromlé felét, a garam masala felét, az agávészirupot és a sót.
Lépés 2 /10
Vágja a csirkét kockákra. Helyezze a pácba és tegye félre.
Lépés 3 /10
Mossa meg a karfiolt, és szedje le a rózsáit. Durván reszelje le. Hámozza meg és kockázza fel a vöröshagymát. Mossa meg, és aprítsa fel a paprikákat. Mossa meg a spárgát, és vágja 1 cm vastag szeletekre. A spárga fejeit hagyja egészben.
Lépés 4 /10
Melegítse fel a serpenyőt magas hőfokra, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen piros lesz. Pirítsa meg a húst 5-7 percig, vagy amíg aranybarna lesz. Tegye félre, és tartsa melegen.
Lépés 5 /10
Öntse a serpenyőbe a maradék olajat. Pirítsa meg a vöröshagymát a maradék garam masalával közepes lángon 2 percig.
Lépés 6 /10
Adja hozzá a spárgát és a paprikákat. Ízesítse sóval és borssal, majd pirítsa magas hőfokon 5 percig.
Lépés 7 /10
Csökkentse a hőfokot, és hagyja a zöldségeket 3 percig párolódni.
Lépés 8 /10
Közben melegítsen fel egy másik serpenyőt, és pirítsa meg a karfiolt magas hőfokon 3 percig. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 9 /10
Keverje össze a karfiol kuszkuszt a zöldségekkel. Adja hozzá a csirkét és annak levét. Hagyja további 2 percig főni.
Lépés 10 /10
Szórja meg a morzsolt feta sajttal. Locsolja meg citromlével, és ha szükséges, ízesítse sóval és borssal.