Thai csirkeleves
- Teljes idő 0 perc
- 0 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
400 g Tamarind
2 db Gyömbér
4 Piros paprika
2 Vöröshagyma
4 rúd. Citromfű
2 hagy. Fokhagyma
2 csokor Friss koriander
4 kg Csirke
80 cl Kókusztej
Thai halszósz
450 g Rizstészta
Szójaszósz
Kevés olívaolaj
Tartozékok
Nyeles lábas
Előkészítés
Lépés 1 /8
Hámozza meg és törje szét a tamarindot. Szeleteled fel a gyömbért. Távolítsa el a csilipaprikák magjait. Az egyiket aprítsa fel, a másikat vékonyan szeletelje fel. A vöröshagymát héjastul szeletelje fel. Zúzza és darabolja durvára a citromfüvet. A fokhagymafejeket vágja félbe. Öblítse le és vékonyan szeletelje fel a koriander szárát. A leveleket tegye félre későbbre.
Lépés 2 /8
Helyezze a csirkét egy nagy, nehézfalú lábasba, és adja hozzá a tamarindot, gyömbért, aprított csilit, vöröshagymát, citromfüvet, fokhagymát és koriander szárát.
Lépés 3 /8
Öntsön vizet rá, míg teljesen ellepi, és nyomja le a csirkét egy nehéz fedővel vagy egy kisebb serpenyővel, amely belefér a főzőedénybe. Forralja fel, majd lassan párolja 1-1,5 óra hosszat.
Lépés 4 /8
Vegye ki a csirkét, és húzza le a húst villával.
Lépés 5 /8
Törje össze a szószt. Adja hozzá a kókusztejet és egy kevés halszószt.
Lépés 6 /8
Helyezze a rizstésztát egy tálba, öntse rá forró vizet, és hagyja állni 3 percig.
Lépés 7 /8
Keverje össze a koriander leveleket a szeletelt csilivel.
Lépés 8 /8
Szűrje le a tésztát, helyezzen bele egy keveset minden adagolótál aljára, majd ízesítse szójaszósszal. Halmozza rá a csirkét, öntse rá az átszűrt szószt, majd halmozza a koriander és csili keveréket a tetejére, és locsolja meg olívaolajjal.