Tagliatelle carbonara, a klasszikus recept!
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
12 szel. Pancetta
50 g Parmezán vagy pecorino sajt
5 Tojássárgája
Só, bors
500 g Friss tagliatelle
1 filé Olívaolaj
Tartozékok
Ingenio edények és serpenyők
Előkészítés
Lépés 1 /7
Győződjön meg róla, hogy az Ingenio fogantyút eltávolította, amikor főzőlapon és/vagy sütőben használja.
Lépés 2 /7
Vágja a pancetta szeleteket darabokra. Reszelje le a parmezán sajtot. Verje fel a tojássárgáját, és keverje hozzá a parmezán felét, enyhén fűszerezve sóval és borssal. Habos és krémes állagot kell kapnia. Tegye a hűtőbe.
Lépés 3 /7
Töltsön meg egy tárolót hideg vízzel (ezt a vizet a tészta főzésének megállításához használja). Öntsön 3 litert egy magas fazékba, és forralja fel. Sózza meg.
Lépés 4 /7
Adja hozzá a tagliatellét. Forralja fel újra, és főzze meg a csomagolás utasításai szerint. Adja hozzá 2 evőkanállal a tészta főzővízből a tojássárgájás-parmezán szószhoz, hogy hígítsa. Miután a tészta elkészült, szűrje le, és tegye a hideg vízbe.
Lépés 5 /7
Melegítsen fel egy serpenyőt, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen szilárd vörösre vált. Öntse bele egy kis olívaolajat. Süsse aranybarnára és enyhén ropogósra a pancetta szeleteket.
Lépés 6 /7
Szűrje le a tagliatellét, és adja hozzá a pancettához, hogy felmelegedjen, és magába szívja az ízeket.
Lépés 7 /7
Tegye a tésztát egy tálalóedénybe. Adja hozzá a tojássárgájás-parmezán szószt, és keverje el alaposan a tésztával.