Zöldséges tavaszi tekercsek fűszeres földimogyoró-szósszal
- Teljes idő 30 perc
- 30 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
80 g Lime
20 g Fokhagyma
35 g Friss gyömbér
120 g Mogyoróvaj
90 g Szójaszósz
30 g Szezámmagolaj
1 csip. Chili
16 g Agavészirup
10 g Víz
70 g Szárított vermicelli rizstészta
200 g Füstölt tofu
280 g Uborkák
90 g Sárgarépa
110 g Sárga paprika
110 g Piros paprika
220 g Vöröskáposzta
120 g Avokádó
30 g Bébispenótlevél
16 levél Rizs
Előkészítés
Lépés 1 /16
A lime-ot vágja félbe, és a citruspréssel óvatosan facsarja ki a levét. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 2 /16
Hámozza meg a fokhagymát és a gyömbért. Kockázza fel őket és tegye az aprító táljába. Adja hozzá a mogyoróvajat és a szójaszószt, majd a „Start” gomb megnyomásával turmixolja össze.
Lépés 3 /16
Egy spatulával kaparja le a tál szélét. Adjon hozzá a szezámolajat, a chiliport, az agavészirupot és a lime levét. A lime levéből hagyjon néhány cseppet az avokádóhoz. Keverje össze a „Start” gomb megnyomásával.
Lépés 4 /16
Öntse a szószt egy kis edénybe, és ha túl sűrű, hígítsa fel egy kevés vízzel ízlés szerint.
Lépés 5 /16
Forraljon fel egy lábosban sós vizet magas hőfokon. Ha felforrt, csökkentse a hőmérsékletet, és adja hozzá a vermicellit. Főzze a vermicellit, amíg áttetszővé válik. Ez csak néhány másodpercig tart. Csepegtesse le őket egy szűrőben.
Lépés 6 /16
Vágjuk a tofut nagy szeletekre, tavaszi tekercsenként egyet-egyet. Tegye félre.
Lépés 7 /16
Mossa meg, majd hámozza meg az uborkát és a sárgarépát. Az uborka felét tegye félre a díszítéshez. Mossa meg és magozza ki a paprikát. A zöldségeket vágja nagyon vékony szeletekre.
Lépés 8 /16
A maradék uborkát vágja szeletekre a zöldségszeletelővel és tárcsával, hogy vékonyra szeletelje. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 9 /16
A vöröskáposztát a zöldségszeletelővel és tárcsával vágja fel vastag szeletekre. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 10 /16
Hámozza meg az avokádót, és távolítsa el a magját. Vágja vékony csíkokra, és locsolja meg a maradék limelével.
Lépés 11 /16
Mossa meg és szárítsa meg a bébispenótleveleket.
Lépés 12 /16
Helyezzen egy nagy, meleg vízzel teli tányért és egy tiszta, száraz konyharuhát a felületre.
Lépés 13 /16
A rizspapírlapot legfeljebb 20-30 másodpercig áztassa a meleg vízzel teli tányérban, hogy megpuhuljon. Vegye ki a vízből, és óvatosan fektesse egy tiszta ruhára. Vigyázzon, hogy a rizspapírokat ne áztassa túl sokáig, különben ragadósak és nehezen kezelhetőek lesznek.
Lépés 14 /16
A rizspapír közepére helyezzen néhány bébispenótlevelet, vöröskáposztát, avokádószeleteket, vermicelli rizstésztát és néhány szál sárgarépát, uborkát, paprikát és tofut.
Lépés 15 /16
Vegye a rizspapír alsó részét, és hajtsa rá a hozzávalókra úgy, hogy kissé szorosan záródjon. Ezután hajtsa fel a bal és a jobb oldalt. Egyszer tekerje meg, a nyitott oldalával maga felé. A rizspapír tetejére tegyen uborka- vagy avokádószeleteket díszítésként. Tekerje újra, hogy lezárja a tavaszi tekercset. Díszítésként szezámmagot vagy zúzott földimogyorót is adhat hozzá.
Lépés 16 /16
Folytassa ugyanezt a folyamatot a többi tavaszi tekercsnél is. Tálaljuk a fűszeres földimogyoró-mártással.
