Panírozott feta kenyér
- Teljes idő 1 óra 50 perc
- 15 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 1 óra 30 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
150 g Meleg víz
1 tasak Szárított sütő élesztő (kb. 4 g)
0.5 kan. Cukor
0.5 kan. só
250 g Búzaliszt
1 kan. Olívaolaj
150 g Görög feta sajt
1 kan. Szárított oregánó
Előkészítés
Lépés 1 /6
Keverje össze a meleg vizet, a cukrot és az élesztőt egy kis tálban. Ügyeljen arra, hogy a víz ne legyen túl meleg, mert akkor az élesztő nem fog működni.
Lépés 2 /6
Keverje össze a lisztet és a sót egy tálban. Adja hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Dagassza a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 5-10 percig. Takarja le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyja kelni 1 órán át, vagy amíg a duplájára kel.
Lépés 3 /6
A megkelt tésztát ossza hat egyenlő méretű darabra, és enyhén lisztezze meg a munkafelületet. Egy sodrófa segítségével enyhén nyújtson ki minden tésztadarabot egy kis kerek cipó alakúra. Mindegyik kör tetejére morzsoljon szét fetát és szórjon oregánót, majd szorosan zárja le a cipókat. Sodrófával ismét enyhén lapítsa ki.
Lépés 4 /6
Melegítsen fel egy 28 cm-es serpenyőt közepes lángon, és kenje ki egy kevés olívaolajjal. Várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Tegye a megtöltött kenyereket a forró serpenyőbe, de hagyjon köztük helyet, hogy ne tapadjanak össze. Szükség esetén ismételje meg a műveletet.
Lépés 5 /6
Süsse a kenyér mindkét oldalát kb. 2 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, és a sajt megolvad. A sütés felénél óvatosan fordítsa meg, hogy a sütés egyenletes legyen.
Lépés 6 /6
Ha minden kenyér aranyszínűre sült, Vegye ki a serpenyőből, és tálalás előtt hagyja kissé kihűlni egy rácson.




