Serpenyőben sült burgonya karamellizált hagymával
- Teljes idő 38 perc
- 15 perc
Előkészítés - 23 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
40 g Vaj
2 Vöröshagyma
1 kan. Kristálycukor
10 cl Víz
1 kan. Semleges ízű olaj
1 kg Burgonya
1 kan. Petrezselyem
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt hozzáadja az összetevőket. Adja hozzá a vaj felét. Amikor a vaj „mogyoróbarna” lesz, adja hozzá a szeletelt vöröshagymát, majd csökkentse a hőt, hogy lassan főzhesse.
Lépés 2 /7
Keverje meg spatulával, majd adja hozzá a cukrot és a sót. Főzze addig, amíg a hagyma elkezd karamellizálódni. Az omlós eredmény és egyenletes szín érdekében fokozatosan adja hozzá a vizet a főzés során. Az elkészítési idő 8 perc. Tegye félre egy tárolóedénybe.
Lépés 3 /7
A még forró serpenyőbe öntse bele az olajat, majd adja hozzá a felaprított burgonyát. Ízesítse sóval és borssal, majd hagyja pirulni 5 percig.
Lépés 4 /7
Adja hozzá a maradék vajat, és folytassa a főzést 10 percig, rendszeresen kevergetve, hogy szép színt kapjon.
Lépés 5 /7
Kés segítségével ellenőrizze, hogy a burgonya megpuhult-e. Szükség esetén állítsa be a főzési időt.
Lépés 6 /7
Adja hozzá a karamellizált hagymát, hogy felmelegedjen, majd szórja rá a felaprított petrezselymet.
Lépés 7 /7
Tálalja azonnal!