Krémes póréhagymás és currys quiche
- Teljes idő 1 óra 35 perc
- 30 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 db Omlós tészta
300 g Póréhagyma
37 g Zellerszár
1 cl Olívaolaj
3 db Tojás
20 cl Szójatejszín
10 cl Szójatej
4 g Só
4 g Currypor
Tartozékok
Flex habverő
Előkészítés
Lépés 1 /12
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy omlós tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. 45 percnyi időt igényel: 15 perc elkészítési idő és 30 perc pihentetési idő a hűtőben
Lépés 2 /12
Sodrófa segítségével a munkalapon 3-4 mm vastagságúra nyújtsa ki a leveles tésztát.
Lépés 3 /12
Olajozzon ki egy piteformát, és helyezze bele a tésztát. Óvatosan, az ujjaival nyomkodja a tésztát az edény széléhez, a felesleges tésztát hagyja kilógni. Helyezze a hűtőszekrénybe legalább 30 percre.
Lépés 4 /12
Mossa meg és szeletelje fel a póréhagymát és a zellerszárat. A zellerleveleket vágja apróra.
Lépés 5 /12
Hevítse fel az olajat egy serpenyőben, adja hozzá a póréhagyma- és zellerszeleteket, és sózza meg. Kis lángon, lefedve főzze kb. 15 percig, időnként megkeverve. Hagyja kihűlni.
Lépés 6 /12
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Lépés 7 /12
Egy külön tálban mérje le és keverje össze a tejszínt, a tejet, a sót és a curryport.
Lépés 8 /12
Adja hozzá a tojásokat a gép táljához. Nyomja le a „Start” gombot. Amikor 30 másodperc elteltével felverte őket, adja hozzá a tejszínes-tejes keveréket a tálhoz.
Lépés 9 /12
Vegye ki a tésztalapot, és a felesleges tésztát vágja le egy késsel.
Lépés 10 /12
Helyezze a kihűlt póréhagymafondüt az omlós tésztalapra.
Lépés 11 /12
Öntse rá a tojás, tej és tejszín keverékét, és 180 fokon kb. 35 percig süsse.
Lépés 12 /12
Forrón, langyosan vagy hidegen tálalja.
