Currys és paradicsomos csirke
- Teljes idő 55 perc
- 10 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
12 Koktélparadicsom
8 Kandírozott paradicsom (olajjal együtt)
4 Csirkecomb
1 Vöröshagyma
1 Sárgarépa
1 Aranyalma
2 kan. Friss koriander
1 db Sótlan vaj
1 kan. Cukor
1 kan. Currypor
0.5 kan. Fahéj
20 cl Paradicsomlé
20 cl Tyúkalaplé (vagy víz)
4 levél Babérlevél
Só, bors
2 kan. Tejszín
Tartozékok
Fazék/lábas
Előkészítés
Lépés 1 /9
Vágja félbe a koktélparadicsomokat. Vágja félbe a szárított paradicsomokat hosszában. Vágja félbe a csirkecombot. Pucolja meg és szeletelje vékonyra a vöröshagymát. Pucolja meg és vágja apró darabokra a sárgarépát. Pucolja meg és kockázza fel az almát. Mossa meg és aprítsa fel a koriandert.
Lépés 2 /9
Melegítse fel a pörköltfazekat, és várjon, amíg a Thermo-signal teljesen pirosra vált. Csepegtessen bele paradicsomolajat és vajat.
Lépés 3 /9
Pirítsa meg a csirkecombot, amíg a bőre megpirul. Tegye félre.
Lépés 4 /9
Adja hozzá a sárgarépát, a vöröshagymát, a cukrot, a curryport és a fahéjat. Pirítsa, amíg a hagyma karamellizálódik.
Lépés 5 /9
Tegye vissza a csirkét a fazékba. Adja hozzá a paradicsomlevet, az alaplevet és a babérleveleket. Ízesítse sóval és borssal. Forralja fel gyengéden.
Lépés 6 /9
Lassú forrással párolja 15 percig.
Lépés 7 /9
Adja hozzá az almát és a kandírozott paradicsomot. Főzze 10 percig.
Lépés 8 /9
Tegye a csirkét és a zöldségeket a tálalótálba. Adja hozzá a tejszínt, a koriander felét és a koktélparadicsomot a szószhoz. Keverje össze, és forralja fel.
Lépés 9 /9
Öntse a szószt a csirkére és a zöldségekre. Díszítse a maradék korianderrel. Tálalja.