Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Indiai reszelt sárgarépa saláta

ratings.0

- /5 -

  • Teljes idő 4 óra 20 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    5 perc
  • Hűtés
    4 óra

Összetevők

6 személy

  • 12 g Fokhagyma

  • 12 g Gyömbér

  • 90 g Olívaolaj

  • 15 g Méz

  • 180 g Citrom

  • 0.5 kan.

  • 1 csip. Chilipor

  • 1 csip. Kurkumapor

  • 3 g Currypor

  • 750 g Sárgarépa

  • 15 g Friss koriander

  • 60 g Kesudió

  • 30 g Szultána mazsola

Előkészítés

Lépés 1 /8

Hámozza meg a fokhagymát és a gyömbért. Vágja őket apró kockákra, és tegye őket az aprítógép táljába. Adja hozzá az olívaolajat és a mézet. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 12g Fokhagyma
  • 12g Gyömbér
  • 90g Olívaolaj
  • 15g Méz

Lépés 2 /8

A lime-ot vágja félbe, és a citruspréssel óvatosan facsarja ki a levét. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 180g Citrom

Lépés 3 /8

Egy kis kerámia sütőedényben keverje össze a szószt, a sót, a chiliport, a kurkumát és a curryport. Tegye félre.

  • 0.5kan. Só
  • 1csip. Chilipor
  • 1csip. Kurkumapor
  • 3g Currypor

Lépés 4 /8

Mossa meg, majd hámozza meg a sárgarépát. Reszelje finomra a zöldségaprítóval és szeletelje fel. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 750g Sárgarépa

Lépés 5 /8

Mossa meg, szedje le a leveleket, és szárítsa meg a koriandert. Vágja le a leveleket, ha túl nagyok. Tegyen félre néhány levelet a díszítéshez, a többit tegye az aprítótálba. Nyomja le a „Start” gombot.

  • 15g Friss koriander

Lépés 6 /8

Keverje össze a reszelt sárgarépát, a szószt és az apróra vágott koriandert. Tegye a hűtőszekrénybe 4 órára.

Lépés 7 /8

Pirítsa a kesudiót 5 percig tapadásmentes serpenyőben. Darálja durvára az aprítótálban. Nyomja le a „Start” gombot. Állítsa be az időt úgy, hogy a kesudió többé-kevésbé összezúzódjon, ahogy kívánja.

  • 60g Kesudió

Lépés 8 /8

Szórja az összetört kesudiót a szultána mazsolával együtt a répasalátára, és díszítse a maradék korianderlevéllel. Tálalja.

  • 30g Szultána mazsola