Indiai reszelt sárgarépa saláta
- Teljes idő 4 óra 20 perc
- 15 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 4 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
12 g Fokhagyma
12 g Gyömbér
90 g Olívaolaj
15 g Méz
180 g Citrom
0.5 kan. Só
1 csip. Chilipor
1 csip. Kurkumapor
3 g Currypor
750 g Sárgarépa
15 g Friss koriander
60 g Kesudió
30 g Szultána mazsola
Előkészítés
Lépés 1 /8
Hámozza meg a fokhagymát és a gyömbért. Vágja őket apró kockákra, és tegye őket az aprítógép táljába. Adja hozzá az olívaolajat és a mézet. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 2 /8
A lime-ot vágja félbe, és a citruspréssel óvatosan facsarja ki a levét. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 3 /8
Egy kis kerámia sütőedényben keverje össze a szószt, a sót, a chiliport, a kurkumát és a curryport. Tegye félre.
Lépés 4 /8
Mossa meg, majd hámozza meg a sárgarépát. Reszelje finomra a zöldségaprítóval és szeletelje fel. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 5 /8
Mossa meg, szedje le a leveleket, és szárítsa meg a koriandert. Vágja le a leveleket, ha túl nagyok. Tegyen félre néhány levelet a díszítéshez, a többit tegye az aprítótálba. Nyomja le a „Start” gombot.
Lépés 6 /8
Keverje össze a reszelt sárgarépát, a szószt és az apróra vágott koriandert. Tegye a hűtőszekrénybe 4 órára.
Lépés 7 /8
Pirítsa a kesudiót 5 percig tapadásmentes serpenyőben. Darálja durvára az aprítótálban. Nyomja le a „Start” gombot. Állítsa be az időt úgy, hogy a kesudió többé-kevésbé összezúzódjon, ahogy kívánja.
Lépés 8 /8
Szórja az összetört kesudiót a szultána mazsolával együtt a répasalátára, és díszítse a maradék korianderlevéllel. Tálalja.
