Hollandi mártás
- Teljes idő 15 perc
- 5 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 Tojássárgája
4 kan. Víz
200 g Tisztított vaj
0.5 Citrom (lé)
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
A lábasban, nem fém habverő segítségével habosítsa fel a tojássárgákat és a vizet. Adjon hozzá egy kevés sót.
Lépés 2 /5
Tegye a lábast nagyon alacsony hőmérsékletre, és folyamatosan verje habverővel a keveréket.
Lépés 3 /5
Amikor a habos tojássárgák elkezdenek sűrűsödni, vegye le a lábast a tűzhelyről, és fokozatosan keverje hozzá a tisztított vajat (mint a majonéz készítésekor).
Lépés 4 /5
Amikor az összes vajat belekeverte, adja hozzá a citromlevet, és ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal.
Lépés 5 /5
Azonnal tálalja buggyantott halfilé kísérőjeként.