Benedict típusú rántotta könnyű hollandi mártással
- Teljes idő 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 szel. Bacon
5 Tojássárgája
1.5 kan. Citromlé
1.5 kan. Citromhéj
1.5 kan. Dijon mustár
Só, bors
2 kan. Fehérbor vagy víz
150 g Zsírszegény görög joghurt
4 Tojások
2 Angol muffinok
Friss metélőhagyma
Tartozékok
Nyeles lábas Serpenyő
Előkészítés
Lépés 1 /11
Melegítsen fel egy serpenyőt közepes hőfokon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált. Süsse a bacon szeleteket közepes lángon, időnként átfordítva. Ha a szalonna ropogós, vegye ki a serpenyőből, és tegye félre.
Lépés 2 /11
Melegítsen vizet egy lábasban. A víznek forrónak kell lennie, de nem forráspont közelében.
Lépés 3 /11
Öntse a tojássárgájákat egy hőálló tálba. Óvatosan verje fel őket.
Lépés 4 /11
Adja hozzá a citromlevet, citromhéjat, Dijon mustárt, sót, borsot és fehérbort. Keverje össze habverővel, hogy az összes hozzávaló jól elkeveredjen.
Lépés 5 /11
Helyezze a tálat a forró víz fölé. Folyamatosan habverővel keverje, amíg a szósz besűrűsödik, és szalagokban esik le a habverőről.
Lépés 6 /11
Miközben keveri, kanalanként adja hozzá a görög joghurtot.
Lépés 7 /11
Vegye le a tálat a lábasról.
Lépés 8 /11
Melegítsen fel egy serpenyőt közepes hőfokon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált. Törje fel a tojásokat egy tálba. Verje fel a tojásokat, amíg könnyű és levegős nem lesz.
Lépés 9 /11
Öntse a tojásokat a serpenyőbe, és óvatosan keverje, amíg már nincs folyékony rész.
Lépés 10 /11
Vágja ketté az angol muffint, és pirítsa meg őket.
Lépés 11 /11
Helyezzen egy szelet bacont minden muffin félre. Adja hozzá a rántottát, öntse rá a hollandi mártást, és szórja meg finomra vágott metélőhagymával.